Setari Cookie-uri

Fa-ti si tu un test de risc cardiovascular

Fundatia Romana a Inimii a lansat Campania de educatie a populatiei pentru preventia bolilor cardiovasculare in Romania, SOS CARDIO - Atentie, risc cardiovascular!

Dr. Rodica Tanasescu, Presedintele Asociatiei Medicilor de Familie Bucuresti, declara: “Bolile cardiovasculare raman o mare povara pentru noi, pentru familiile noastre, pentru bolnavii nostri. Sanatatea este un dar divin pe care noi toti, medici, pacienti, decidenti, societate trebuie sa il ocrotim la un cu totul alt standard decat pana acum. Preventia nu este o vorba goala si, daca dorim sa pastram calitatea vietii si bucuria vietii, chiar trebuie sa facem preventie si sa evitam riscurile care duc la boala. Iata ca acum, impreuna, medicii de familie si pacientii lor pornesc un nou atac impotriva factorilor de risc, impotriva bolilor cardiovasculare, impotriva invaliditatilor si pierderilor de vieti cauzate de aceste boli. Cu mijloace simple, sub aparenta jocului, prin intermediul "Testului Cartonaselor", vom incerca sa ne responsabilizam pacientii asupra stilului lor de viata, vom incerca sa micsoram riscurile. Pana la urma, medici si pacienti deopotriva, suntem responsabili pentru sanatatea de maine. Numai impreuna putem deveni puternici!
Citește și:

“Educatia este piatra de temelie pentru o decizie informata, pentru o viata sanatoasa. Sustinem aceasta campanie pentru ca suntem constienti de rolul nostru in fata pacientilor. Mesajul meu este: evalueaza-ti riscul cardiovascular si du-te la medicul in care ai incredere!”, declara Radu Rasinar, directorul general AstraZeneca Romania, compania farmaceutica ce sustine aceasta campanie.


Sursa: Comunicat de presa

Vizionare placuta


Kudika
3 Iunie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.