Comunicat de presa

Coronarografia este o modalitate eficienta, precisa si rapida de a indentifica daca exista boala aterosclerotica a vaselor inimii la pacienţii cu angina pectorala si apreciaza riscul de infarct miocardic, doua dintre cele mai intâlnite afectiuni cardiovasculare. Aceasta procedura de diagnostic minim invaziva permite depistarea afectiunilor coronariene si stabilirea cu exactitate a numarului, localizarii si a severitaţii ingustarilor vaselor cardiace.

”Coronarografia este o procedura indicata in cazul persoanelor care au dureri toracice anterioare la efort redus sau in repaus, au suferit un infarct miocardic recent sau pierderi ale starii de constienta prin tulburari grave ale ritmului cardiac. Aceste probleme de sanatate sunt intâlnite mai ales in rândul celor care au factori de risc cardiovascular: fumeaza, au hipertensiune arteriala, diabet zaharat sau un colesterol marit, precum si la pacientii care au o electrocardiograma anormala la efort de intensitate redusa”, a declarat conf. dr. Serban Balanescu, seful Sectiei de Cardiologie Interventionala de la Spitalul Monza – Centru Cardiovascular Bucuresti.

Spitalul Monza - Centru Cardiovascular, prin aparatura ultramoderna de care dispune in cadrul Departamentului de Cardiologie Interventionala si prin aportul unor reputati specialisti in domeniu, realizeaza cele mai noi investigatii imagistice in cele mai variate boli cardiovasculare.

In cadrul Spitalului Monza, coronarografia se realizeaza cu ajutorul unui angiograf vascular performant, in conditii sterile, sub anestezie locala pe orice cale de abord vascular (radiala – pe la incheietura pumnului sau femurala – pe la radacina coapsei).

”Procedura minim invaziva se realizeaza prin injectarea unei substante de contrast pe baza de iod in interiorul vaselor cardiace si prin expunerea concomitenta la razele X se poate observa cu exactitate fluxul sangvin si eventualele obstacole. Diagnosticul este comunicat pacientului pe loc. Cu ajutorul acestei proceduri, medicul poate indica tratamentul optim pentru pacient, fie prin angioplastie cu implantare de stent, by pass aorto-coronarian sau simplu prin continuarea tratamentului medicamentos”, ne-a mai declarat conf. dr. Serban Balanescu, de la Spitalul Monza Bucuresti.

Foto@Shutterstock.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: