Comunicat de presa
Totodata, studiile vin sa intareasca concluzii anterioare care certificau faptul ca un consum moderat de bere poate avea efecte pozitive asupra sanatatii.
”Fabricata din ingrediente naturale cum sunt hameiul, cerealele si drojdia, cu un continut de apa de peste 90%, berea nu are deloc grasimi, colesterol sau cafeina si este bogata in nutrienti, antioxidanti si vitamine. Astfel, consumata cu moderatie poate aduce beneficii sanatatii si poate proteja inima de afectiuni cardiovasculare. Cercetari recente aduc chiar mai multa claritate, identificand posibile efecte pozitive ale consumului moderat de bere in ceea ce priveste reducerea incidentei bolilor de inima, fapt cu atat mai imbucurator pentru iubitorii acestei bauturi milenare.”, a declarat Corina Aurelia Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.
In cazul femeilor, s-a demonstrat ca 14% din consumatoarele de doua sau trei beri pe saptamana prezinta un risc redus de hipertensiune arteriala. Totodata, berea poate preveni riscul de obstructie coronariana care apare atunci cand se formeaza cheaguri in arterele coronare ce hranesc inima.
Ateroscleroza ar putea fi prevenita in urma unui consum moderat de bere datorita scaderii rigiditatii arterelor, cresterii nivelului de lipoproteine cu densitate mare, a nivelului de colesterol bun si a scaderii nivelulului insulinei.
Foto@Dreamstime
Spune-ti parerea!