Setari Cookie-uri

Alarma: Kilogramele in plus afecteaza INIMA

Statisticile trag un semnal de alarma cu privire la incidenta bolilor cardiovasculare la noi in tara: Romania este pe locul 3 la nivel european in privinta deceselor cauzate de aceste afectiuni, ceea ce reprezinta aproximativ 60% dintre decesele inregistrate intr-un singur an.

Tot mai multi oameni aleg sa intervina pe aceasta cale deoarece este singura alternativa cu rezultate pe termen lung, in conditiile in care peste 50% dintre persoanele care reusesc sa slabeasca prin dieta se ingrasa la loc, iar uneori aparitia efectului de „yo-yo” aduce si kilograme in plus fata de greutatea initiala.

“Din experienta noastra de pana acum de la Spitalul Sf. Constantin, putem spune ca operatia “Gastric Sleeve” permite sevrarea tratamentului pentru hipertensiune arteriala la peste 80% din bolnavi, oprirea tratamentului cardiac si antidiabetic la peste 85% din pacienti, oprirea tratamentului anticolesterolic la toti pacientii” a concluzionat Dr. Bogdan Moldovan. Astfel, mesajul catre toate persoanele care sufera de obezitate ar fi: "Fa-ti un sleeve si renunti la orice medicament!".

Citește și:

Cei care doresc sa beneficieze de mai multe informatii pot participa intrunirile “Clubului Bariatric”, unicul proiect gratuit de consiliere pe probleme de obezitate din Romania, lansat la inceputul anului 2012 din initiativa echipei de chirurgi Dr. Bogdan Moldovan si Dr. Serban Vasile. Aici pacientii operati de obezitate se pot intalni cu medici si nutritionisti, iar cei care nu s-au operat inca pot vedea “pe viu” rezultatele chirurgiei, intalnind echipa medicala si colegii operati.

Aboneaza-te si tu la Newsletterul Healthy pentru a primi si alte informatii din SANATATE. De asemenea iti recomandam sa vizitezi Forumul Healthy.

Vizionare placuta


Kudika
17 Septembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.