Comunicat de presa

Cauzele aparitiei ridurilor, cearcanelor si pungilor in jurul ochilor

Regiunea perioculara este extrem de delicata si sufera cu trecerea anilor o serie de transformari atat la nivelul pielii, cat si al structurilor din profunzime: tesut adipos, musculatura, tesut osos. Oboseala cronica, lipsa de fier sau vitamine din organism, deshidratarea, anumite boli, pierderea elasticitatii pielii, a grasimii, a tonusului muschilor si a masei osoase prin procesul firesc de imbatranire, culoarea inchisa data de prezenta vaselor de sange aproape de suprafata pielii sau de pigment, toti acestia sunt factori care, asociati sau nu, in timp determina chipul nostru sa para obosit, trist si lipsit de vitalitate.

Scapa INSTANT de cearcane si pungile de sub ochi!

cearcane, riduri remedii injectii acid hialuronic

Care este diferenta dintre cearcane si pungi?

Cearcanele sunt cauzate de culoarea inchisa a pielii si de prezenta unor santuri care vor genera aparitia unor umbre sub ochi. Pungile sunt acele umflaturi de sub ochi ce apar ca rezultat al pierderii tonusului muscular si evidentierii grasimii de sub pleoapa inferioara, dar pot fi determinate si de retinerea de apa (edeme) si sunt mai greu de corectat.

Solutii pentru a scapa de cearcane si pungi

Primul pas ar fi prezentarea la medicul specialist care va face o analiza amanuntita a zonei perioculare, dar si o evaluare completa a starii de sanatate si a modului de viata, stiind ca un deficit alimentar, fumatul si oboseala cronica pot determina sau intretine aceste modificari nedorite ale pielii. Se pot cere si examene de laborator pentru identificarea carentelor si corectarea acestora.”, explica Dr. Oana Spanu.

Cearcanele adanci pot fi umplute prin injectarea de acid hialuronic destinat acestei zone sau grasime proprie , sub anestezie locala. Aceste substante vor face mai putin vizibile si vasele de sange prezente in zona si vor atenua culoarea inchisa a pielii.

Pielea de culoare inchisa datorita pigmentului poate fi tratata prin aplicarea pe termen lung a unor creme cu agenti depigmentanti. Vasele fine din regiune se pot sterge cu tehnologie laser cu rezultate imediate.

SCAPA DE CEARCANE: 5 Produse naturiste care atenueaza pungile de sub ochi
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: