Setari Cookie-uri

Noi remedii pentru cearcanele si ridurile din jurul ochilor

Pielea fina din jurul ochilor necesita o ingrijire speciala, iar ridurile aparute in aceasta zona, precum si cearcanele sau pungile pot fi corectate prin alegerea unor metode minim invazive si nedureroase, adaptate varstei si tipului de modificare , astfel incat rezultatul final sa fie natural si sa se mentina o perioada cat mai lunga de timp. Dr. Oana Spanu, medic specialist in dermatologie-venerologie in cadrul S Clinic, ne ofera cateva sfaturi pentru o piele mai frumoasa si ne prezinta ultimele noutati din domeniu.

Pentru ridurile fine din jurul ochilor, in special din coltul lateral, dar si pentru ridicarea portiunii laterale a sprancenelor si o usoara ridicare a pleoapei superioare se foloseste cu rezultate vizibile dupa 3-5 zile injectarea toxinei botulinice,. Este o modalitate de stergere a ridurilor extrem de frecvent utilizata, prin care se pot trata si ridurile orizontale de pe frunte si cele verticale dintre sprancene.

Pungile de sub ochi necesita o atentie speciala, singurul tratament eficient fiind in multe cazuri inlaturarea chirurgicala, prin blefaroplastie. cu rezultate remarcabile.

Blefaroplastia poate inlatura chirurgical excesul de piele, grasime si muschi de pe pleope, rezultatul este permanent, recuperarea rapida, iar cicatricile aproape invizibile. Se recomanda in general persoanelor la care metodele neinvazive prezentate anterior nu ar fi foarte eficiente sau nu ar avea indicatie. Procedura determina rezultate spectaculoase imediate, se poate asocia cu injectare ulterioara de acid hialuronic, toxina botulinica sau aplicarea de tratamente laser pentru obtinerea unui chip odihnit si relaxat.

Citește și:

Noutati in domeniu si rezultatele obtinute

Corectia cearcanelor cu acid hialuronic de ultima generatie, creat special pentru aria din jurul ochilor si injectat printr-o tehnica aparte este o noutate in domeniu. Datorita particularitatilor zonei, cu o piele subtire si foarte transparenta, cu o arhitectura a tesuturilor delicata, cu prezenta superficiala a vaselor de sange, cu grasime care se poate evidentia usor si crea aspectul de pungi, extrem de neplacut si greu de corectat, industria de profil a tot incercat crearea unor substante care sa imite cat mai fidel caracteristicile locale, sa reintinereasca fara sa fie vizibil prezente si cu un minim de reactii adverse.

Acidul hialuronic se pare ca este solutia, insa unul cu proprietati aparte, care sa nu retina apa, disponibil sub forma unui gel foarte fluid, imbogatit cu aminoacizi, antioxidanti, minerale si vitamine, care se poate introduce in regiunea de sub ochi intr-o cantitate redusa pentru a corecta cearcanele intr-un mod cat mai natural.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Noiembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.