Setari Cookie-uri

Boala care face ravagii in Romania

In Romania, numarul persoanelor care sufera de diabet creste tot mai mult de la un an la altul. Conform unui studiu preliminar efectuat in luna mai 2013 de catre Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, numarul diabeticilor din tara a crescut cu 30% in ultimii doi ani, iar majoritatea celor care sufera de aceasta afectiune au peste 45 de ani.

Pe langa predispozitia genetica, stresul, excesul de produse zaharoase si de grasimi sau o serie de virusuri, precum cele care provoaca “bolile copilariei” (oreion, rubeola, rujeola etc.), pot duce la distrugerea celulelor care produc insulina. De asemenea, inaintarea in varsta, consumul de alcool, fumatul si hipertensiunea cresc predispozitia individului spre diabet.

Avand in vedere faptul ca datele statistice privind incidenta diabetului la nivel international situeaza tara noastra pe primele locuri, era nevoie de o institutie de specialitate – pe langa cea de stat – care sa reuneasca cei mai buni specialisti in domeniu. Luand in calcul toti acesti factori, aparitia Sanamed, Centru de Excelenta in monitorizarea si tratamentul diabetului, a fost o necesitate pentru a putea face fata numarului alarmant de imbolnaviri”, a declarat Dr. Adriana Dumitrescu, Medic Primar Nutritie in cadrul Clinicii Samaned, Centru de Excelenta in monitorizarea si tratamentul diabetului.

Citește și:

Aboneaza-te si tu la Newsletterul Healthy pentru a primi si alte informatii din SANATATE. De asemenea iti recomandam sa vizitezi Forumul Healthy.

Vizionare placuta


Kudika
16 Septembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.