Setari Cookie-uri

OBOSEALA inexplicabila, DIETE nereusite? Boala SECOLULUI XXI

Daca starea de oboseala te impiedica sa duci la bun sfarsit toate activitatile de zi cu zi, nu ai pofta de viata, dimineata abia te dai jos din pat si iti lipseste energia de a-ti pune in practica planurile si visurile, atunci foarte probabil suferi de ceea ce specialistii numesc a fi boala secolului XXI: oboseala glandelor suprarenale.

Ce ar trebui sa stii despre glandele suprarenale

Glandele suprarenale sunt in numar de doua si asa cum le spune numele, se afla situate imediat deasupra rinichilor, ca o "caciulita". Au forma triunghiulara si rol in secretia unor hormoni cu multiple roluri in organism, iar unele dintre functiile acestor hormoni fiind chiar vitale.

Glandele suprarenale controleaza cresterea, au rol important in diferentierea caracterelor sexuale, participa in managementul stresului si pot activa mecanismele de aparare ale organismului.

oboseala glandelor suprarenale

Glandele suprarenale sunt cele care asigura rezistenta la stres a organismului, secretand chiar “hormonul stresului” – cortizolul.

Glandele suprarenale intervin si in procesele metabolize, dar si in echilibrul ionilor si al apei din organism.

Glandele suprarenale sunt raspunzatoare si de o parte a secretiei de adrenalina, fiind implicate in mecanismele de raspuns la stres major.

Citește și:

Oboseala glandelor suprarenale – boala secolului XXI

Atunci cand ne suprasolicitam sau nivelul stresului de zi cu zi depaseste capacitatea organismului de a rezista, apar diverse tulburari si disfunctii ale organelor, printre care si oboseala glandelor suprarenale.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
1 Noiembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.