Setari Cookie-uri

OBOSEALA inexplicabila, DIETE nereusite? Boala SECOLULUI XXI

Daca starea de oboseala te impiedica sa duci la bun sfarsit toate activitatile de zi cu zi, nu ai pofta de viata, dimineata abia te dai jos din pat si iti lipseste energia de a-ti pune in practica planurile si visurile, atunci foarte probabil suferi de ceea ce specialistii numesc a fi boala secolului XXI: oboseala glandelor suprarenale.

Care sunt cauzele care duc la oboseala glandelor suprarenale?

Stresul este principala cauza care suprasolicita glandele suprarenale, iar prin stres ne referim atat la cel psihic, cat si la cel organic generat prin somnul inadecvat, dieta bogata in alimente procesate, lipsa sportului.

De asemenea infectiile cronice secatuiesc organismul de energie, nutrienti si “biciuesc” glandele suprarenale.

https://cursuridans.com/terapie-prin-dans-terapeutic/

Tulburarile psihice conduc de asemenea la epuizarea glandelor suprarenale – furia excesiva, anxietate, starea continua de nemultumire. Certurile frecvente si starile conflictuale prelungite pot duce la oboseala glandelor suprarenale.

Munca excesiva, la fel si exercitiile fizice excesive pot epuiza functiile suprarenalelor.

Cum tratam oboseala glandelor suprarenale?

Este important sa va adresati medicului nutritionist si endocrinolog. Dieta si modificarile in stilul de viata reprezinta primul pas in tratarea oboselii glandelor suprarenale.

Citește și:

Sunt indicate alimentele sanatoase, gatite in casa, cu cat mai putine substante toxice, aditivi, E-uri. De asemenea inlocuirea dulciurilor cu mese de fructe reprezinta o masura menita sa energizeze organismul.

Orele de somn trebuie stabilite astfel incat pacientul sa doarma 10 ore pe noapte si daca este nevoie, la culcare sunt recomandate suplimente naturiste pentru somn linistit.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
1 Noiembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.