Va propunem 6 retete speciale de salate bogate in fructe si legume specifice sezonului de vara. Salatele de cruditati sunt delicioase si se prepara rapid. Racoroase si usoare,sunt numai bune pentru a fi consumate in aceasta perioada calduroasa.
Va propunem 6 retete speciale de salate bogate in fructe si legume specifice sezonului de vara. Salatele de cruditati sunt delicioase si se prepara rapid. Racoroase si usoare,sunt numai bune pentru a fi consumate in aceasta perioada calduroasa.
Salata festiva de citrice
Dificultate: redusa
Ingrediente:
* 3 fructe de grapefruit curatate,
* 3 portocale curatate,
* un varf lingurita sare,
* un castravete mediu, taiat marunt,
* seminte de floarea soarelui,
* 2 buc avocado, taiate felii,
* 2/3 cana otet,
* 1/3 cana zahar,
* o ceapa mica taiata inele
Mod de preparare:
Se taie grapefruitul si portocalele deasupra unui castronel, pentru a nu pierde zeama. Intr-un vas mare se amesteca citricele, castravetele, ceapa, feliile de avocado. Peste sucul de la grapefruit si portocala se mai adauga suc de portocale, pana se face o cana. Acesta se amesteca bine cu otet, zahar, sare, un praf de piper. Se toarna peste fructe.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Carmen Brumă,sfaturi pentru menținerea siluetei în post.Ce greșeli putem evita pentru prevenirea acumulării kilogramelor în plus
- Valentina Pelinel are o soră la fel de frumoasă ca ea! Uite cum arată Lavinia, mai mică cu 7 ani decât soția lui Cristi Borcea
- 5 idei de rețete care te ajută să slăbești
Se lasa la marinat in frigider 2-3 ore. Cand se serveste se adauga semintele de floarea soarelui.Se scot fructele din marinata. Se servesc pe un platou decorat cu frunze de salata, cu putin sos de marinata deasupra.
O reteta propusa de: sabau arianna (arianna_blue)
Salata din piept de pui
Ingrediente:
-un piept mare de pui (cca.1kg )
-4 teline mari
-4 morcovi mijlocii
-4 castraveciori murati
-2 oua
-4 linguri smantana
-2 linguri mustar
-ulei
-sare
-piper alb
-zeama de la o lamaie
Mod de preparare:
Pieptul de pui impreuna cu telina si morcovii se fierb in apa cu sare. Dupa ce s-au racit, se taie cat mai marunt. Se adauga castraveciorii taiati marunt si se adauga sare si piper dupa gust.
Din galbenusuri, ulei si mustar se face maioneza iar la sfarsit aceasta se amesteca cu smantana si zeama de la lamaie. Maioneza se incorporeaza in amestecul de pui se pune pe un platou si se orneaza dupa imaginatia fiecaruia.
- Bunica Gherghina, vedeta TikTok-ului, internată de urgență la spital! Cum se simte cea mai îndrăgită bunică de pe social media?
- Cu ce se ocupa Jamila, înainte de a deveni o bucătăreasă celebră: Mă gândeam că o să lucrez într-o corporație...
- Jamila clarifică așa-zisul divorț de soțul ei: Pur și simplu nu a existat, nici nu știu să va spun de ce...
O reteta propusa de: Aurelia Juganaru
Salata italienilor
Ingrediente:
* 400 g broccoli proaspat