Kudika
29 Iunie 2009

Va propunem 6 retete speciale de salate bogate in fructe si legume specifice sezonului de vara. Salatele de cruditati sunt delicioase si se prepara rapid. Racoroase si usoare,sunt numai bune pentru a fi consumate in aceasta perioada calduroasa.

Va propunem 6 retete speciale de salate bogate in fructe si legume specifice sezonului de vara. Salatele de cruditati sunt delicioase si se prepara rapid. Racoroase si usoare,sunt numai bune pentru a fi consumate in aceasta perioada calduroasa.

Ți-ai propus să mănânci mai sănătos în noul an? Iata 10 preparate culinare care te vor ajuta!

Salata festiva de citrice

Dificultate: redusa

Ingrediente:

* 3 fructe de grapefruit curatate,
* 3 portocale curatate,
* un varf lingurita sare,
* un castravete mediu, taiat marunt,
* seminte de floarea soarelui,
* 2 buc avocado, taiate felii,
* 2/3 cana otet,
* 1/3 cana zahar,
* o ceapa mica taiata inele

Mod de preparare:

Se taie grapefruitul si portocalele deasupra unui castronel, pentru a nu pierde zeama. Intr-un vas mare se amesteca citricele, castravetele, ceapa, feliile de avocado. Peste sucul de la grapefruit si portocala se mai adauga suc de portocale, pana se face o cana. Acesta se amesteca bine cu otet, zahar, sare, un praf de piper. Se toarna peste fructe.

Se lasa la marinat in frigider 2-3 ore. Cand se serveste se adauga semintele de floarea soarelui.Se scot fructele din marinata. Se servesc pe un platou decorat cu frunze de salata, cu putin sos de marinata deasupra.

O reteta propusa de: sabau arianna (arianna_blue)

Salata din piept de pui

Ingrediente:

-un piept mare de pui (cca.1kg )
-4 teline mari
-4 morcovi mijlocii
-4 castraveciori murati
-2 oua
-4 linguri smantana
-2 linguri mustar
-ulei
-sare
-piper alb
-zeama de la o lamaie

Mod de preparare:

Pieptul de pui impreuna cu telina si morcovii se fierb in apa cu sare. Dupa ce s-au racit, se taie cat mai marunt. Se adauga castraveciorii taiati marunt si se adauga sare si piper dupa gust.

Din galbenusuri, ulei si mustar se face maioneza iar la sfarsit aceasta se amesteca cu smantana si zeama de la lamaie. Maioneza se incorporeaza in amestecul de pui se pune pe un platou si se orneaza dupa imaginatia fiecaruia.

O reteta propusa de: Aurelia Juganaru

Salata italienilor

Ingrediente:

* 400 g broccoli proaspat

Salata verde pentru primavara: De ce sa o consumam mai des?

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: