Va propunem 6 retete speciale de salate bogate in fructe si legume specifice sezonului de vara. Salatele de cruditati sunt delicioase si se prepara rapid. Racoroase si usoare,sunt numai bune pentru a fi consumate in aceasta perioada calduroasa.
conserva ton in ulei de masline
porumb
masline negre/verzi (fara samburi)
rosie
castravete
dressing de iaurt (iaurt, maioneza light, sare, piper, marar).
Mod de preparare:
Salata se spala, se usuca si se taie fasii subtiri. Se adauga conserva de ton in ulei de masline, maslinele taiate rondele, porumbul, castravetele si rosia. Deasupra se toarna dressingul de iaurt si se pudreaza cu un praf de piper negru si verdeata.
O reteta propusa de: Serban Gabriela (Gaby211081)
Salata cu sos de iaurt
Aceasta salata este extrem de delicioasa si in plus, se pregateste repede. Salata curata organismul de toxine si revigoreaza. Contine foarte multe saruri minerale si hormoni estrogenmi cu un efect anafrodisiac. Combate deficitul de hemoglobina reusind astfel sa invinga anemia.
Invinge chiar si stresul pentru ca are un rol linistitor daca este consumata seara. Ajuta la reglarea digestiei, fiind de un real ajutor in cazurile de constipatie. Contine si foarte multe vitamine care ofera organismului rezistenta si il fereste de infectii.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Heidi Klum, apariție spectaculoasă la Paris Fashion Week. Mesaj puternic despre frumusețea la 50+
- Transformarea spectaculoasă a Serenei Williams: Secretul din spatele noii sale siluete
- Bianca Drăgușanu ține dietă de la vârsta de 20 de ani. Adevărul șocant despre silueta sa
Astfel salata verde ajuta in cazurile de:
- hepatita cronica
- obezitate
- alergie
- constipatie
- digestie lenta
- hiperexcitabilitate nervoasa
- guta
- reumatism
Tenul uscat poate fi ingrijit cu zeama obtinuta in urma fierberii unei salate.
Salata verde cu sos de iaurt este o specialitate provenita din Turcia.
Ingrediente:
- 2 cepe mici taiate cubulete
- 3 rosii mijlocii, decojite
- 10 bucati salata verde, taiate in bucati mari
- 3 bucati ardei verde tocat marunt
- 2 ½ cesti de apa
- ½ cana orez cu bobul lung
- Piper negru
- 5 linguri ulei de masline
- 1 portie sos de iaurt cu usturoi
Pentru sos:
- 500-600 g iaurt
- 5 catei de usturoi tocati
- sare
Pentru pregatirea sosului se amesteca foarte bine intr-un bol iaurtul, usturoiul si sarea ( se adauga dupa gust) pana se obtine o pasta. Se tine la frigider timp de o jumatate de ora.
Intr-o tigaie se pune uleiul si se lasa sa se incinga. Se pune ceapa in tigaie si se lasa putin astfel incat sa nu se rumeneasca. Rosiile, ardeiul si orezul se adauga, fiind urmate si de salata si apa. Sare si piper se pune dupa gust si tigaia se lasa pe foc timp de 30 de minute ( trebuie sa fie acoperita).
Dupa ce lichidul din tigaie dispare se lasa la racit.
Se toarna sosul de iaurt si se serveste imediat sau se tine la frigider putin.
Dupa preferinte, se poate presara si putina boia.
Pofta buna!
Sursa retetelor culinare: delly.ro