Cele 4 minuni alimentare ale verii

Cele 4 minuni alimentare ale verii
Kudika
1 Iulie 2009

Rosiile sunt o sursa pretioasa de vitamina C si licopen, dovleceii nu trebuie sa lipseasca din nicio cura de slabire, ardeii abunda in vitamina A si C, iar vinetele sunt un remediu excelent pentru nervi si un puternic aliment anticancerigen. Putem, pe buna dreptate, sa includem aceste 4 legume in randul alimentelor minune ale verii.


Rosiile sunt o sursa pretioasa de vitamina C si licopen, dovleceii nu trebuie sa lipseasca din nicio cura de slabire, ardeii abunda in vitamina A si C, iar vinetele sunt un remediu excelent pentru nervi si un puternic aliment anticancerigen. Putem, pe buna dreptate, sa includem aceste 4 legume in randul alimentelor minune ale verii.

Spune vara si gandul te duce imediat la bogatia de culori si forme care iti incanta privirea pe tarabele din piata. Rosiile, castravetii, ardeiul gras, dovleceii, varza, etc nu sunt niste simple si banale legume, sunt legumele care nu ar trebui sa lipseasca sub nicio forma de pe masa noastra cea de toate zilele. Pentru organism, magia verii inseamna de fapt... magia legumelor ei. Consumate mai ales in salate si in stare proaspata, legumele de sezon ajuta la hidratarea si reenergizarea organismului, prin aportul de vitamine si minerale. De asemenea, legumele verii inlesnesc procesul de adaptare al organismului la caldura excesiva, ajutand la mentinerea echilibrului nutritional si energetic. Iti prezentam un minighid al celor mai sanatoase alimente de sezon si al beneficiilor multiple pe care acestea le aduc organismului:

Rosiile, “marul sanatatii”

Cu referire la anumite calitati afrodisiace care i s-au atribuit, francezii numesc rosia “marul dragostei”. Nu gresim insa cu nimic daca am boteza mai degraba deliciosul si hranitorul aliment “marul sanatatii”. Rosiile contin o cantitate semnificativa de vitamina C si E si de licopen, o substanta cu proprietati antioxidante mai eficiente chiar decat ale vitaminei C. Sa ne mire ca o singura rosie de dimensiuni medii contine aproximativ jumatate din necesarul zilnic de vitamina C? De asemenea, in compozitia rosiilor intra si vitamina A, de o importanta deosebita in procesele endocrine, vitamine din complexul B si saruri minerale de calciu, de fosfor si de magneziu. Consumul de suc proaspat de rosii, au confirmat recent cercetatorii, nu contribuie doar la protejarea inimii, avand o influenta benefica asupra sistemului cardiovascular, ci si la prevenirea anumitor tipuri de cancer, de exemplu cancerul la prostata in cazul barbatilor. Potasiul pe care rosiile il contin ajuta la o buna circulatie a sangelui, intarind in acelasi timp sistemul imunitar al organismului.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri