Setari Cookie-uri

Cele 4 minuni alimentare ale verii

Rosiile sunt o sursa pretioasa de vitamina C si licopen, dovleceii nu trebuie sa lipseasca din nicio cura de slabire, ardeii abunda in vitamina A si C, iar vinetele sunt un remediu excelent pentru nervi si un puternic aliment anticancerigen. Putem, pe buna dreptate, sa includem aceste 4 legume in randul alimentelor minune ale verii.

Dovlecelul, leguma regina a curelor de slabire

Poate ca nu se afla in topul legumelor cu o valoare nutritiva ridicata, insa dovlecelul este ideal pentru a fi consumat vara mai ales de catre persoanele cu hipertensiune arteriala, de catre persoanele suferind de diabet, dar si de catre persoanele care tin o cura de slabire. Dovlecelul contine potasiu si potasiu, fibre, vitamina A, calciu, zinc, depozitate cu precadere in coaja, chiar daca nu in cantitati la fel de insemnate ca in cazul altor legume de vara. Consumul de dovlecei este indicat in cazul unor anumite afectiuni oculare, iar oamenii de stiinta atribuie semintelor de dovlecel calitati anticancerigene remarcabile. Sucul proaspat de dovlecei contribuie la reglarea tranzitului intestinal, fiind eficient in anumite cazuri de constipatie sau diaree. Consumat in stare proaspata, dovleceii cauzeaza uneori balonari si contractii musculare la nivelul stomacului.

Citește și:

In mod eronat, multi dintre noi percep vinetele drept un aliment delicios, insa deloc benefice pentru sanatate. Preparate insa intr-o maniera sanatoasa, vinetele sunt sanatoase, ne asigura medicii si specialistii nutritionisti. Contin acid folic, fibre, fier, zinc, cupru, magneziu, vitamina C si potasiu, deci numai bune de a fi consumate in cazul anemiilor usoare sau a starilor de oboseala si stres. Mai mult, vinetele ajuta la reglarea nivelului de colesterol si la mentinerea la valori normale a tensiunii arteriale.

De curand, cercetari recente au scos la iveala ca anumite substante continute de vinete impiedica dezvoltarea si aparitia celulelor canceroase. Intr-un top al celor mai eficiente legume anticancerigene, vinetele au fost plasate pe un loc secund. Consumate de cel putin o data la 7 zile, vinetele au un efect de relaxare asupra sistemului nervos. Continutul ridicat de vitamine din grupul B, magneziu si potasiu, le recomanda drept un remediu eficient in tratarea starilor de nervozitate, prevenind insomniile si inducand o stare de liniste. In plus, vinetele au si proprietati antiinflamatoare si diuretice.

Citește și:

Ardeiul gras, sursa bogata de vitamina A si C

Nici sa nu-ti treaca prin cap sa excluzi ardeii grasi din dieta ta de vara. Fac parte din legumele miraculoase ale verii si sunt renumiti pentru rolul lor de fortifiere a sistemului imunitar. Contin vitamina A din belsug (cei rosii de doua ori mai mult decat cei verzi), aportul de calorii este minim si au mai multa vitamina C chiar si decat rosiile. In plus, ardeii grasi contin si o groaza de bioflavonoizi, substante cu efecte antioxidante puternice ce ajuta la mentinerea si prelungirea tineretii. 200 de grame de ardei gras sunt suficiente pentru a asigura doza zilnica recomandata de vitamina C.

Vizionare placuta


Kudika
1 Iulie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.