Setari Cookie-uri

Cele 8 beneficii minune ale fibrelor alimentare

Adesea ati auzit probabil vorbindu-se de importanta fibrelor alimentare in regimul zilnic, cel mai raspandit beneficiu al acestora fiind acela ca previne sau trateaza constipatia. Dar ce sunt de fpati fibrele alimentare? Unde le gasim, cum le consumam si care este ratia lor zilnica, precum si alte beneficii vor fi temele pe care intentionam sa le detaliem in articolul de fata.

6. Sindromul colonului iritabil si alte afectiuni colonice
Din aceleasi motive pentru care fibrele alimentare sunt utile in preventia si tratarea constipatiei acestea sunt utile si in bolile infectioase ale colonului, sindromul colonului iritabil sau alte afectiuni ale tubului digestiv.

7. Utile in diabetul zaharat, scazand absobtia de glucoza

Fibrele alimentare influenteaza atat absorbtia grasimilor cat si a glucozei la nivel intestinal, scazand in ambele cazuri absorbtia. Astfel iata inca un amanunt pentru care sunt utile atat in curele de slabire, dar si in bolile dislipidemice si in diabetul zaharat. De asemenea studii medicale atesta faptul ca fibrele alimentare ar fi utile si in preventia diabetului zaharat de tip II.

8. Bolile diareice

Pentru ca fibrele alimentare se umfla cu lichide suficient cat sa aiba o consistenta semisolida ele sunt utile sin diaree, absorband lichidele si regland consistenta scaunului.

Citește și:

Ce cantitati de fibre trebuie sa consumam zilnic?

In functie de varsta recomandam:

Pana in 50 de ani
Barbati: 38 grame
Femei: 25 grame

Peste 50 de ani:
Barbati: 30 d egrame
Femei: 21 grame

Aceste catitati coincid cu consumul unei salate pe zi, a 2-3 fructe si a unui bol de cereale cu lapte dimineata sau a unei garnituri de orez, mazare, fasole.

Incercati sa mancati produsele in stare cruda sau preparate prin fierbere, insa nu cele preparate industrial, acestea contin mai putine fibre.

Vizionare placuta


Kudika
6 Iulie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.