In plina vara, cu zile toride, cautam solutii si surse de racoare – o fuga la mare sau la strand, o iesire la munte sau un suc rece la terasa, sub umbrela, feriti de razele soarelui. In lunile de vara avem tendinta sa ne schimbam si meniurile, lasand deoparte supele si sosurile atat de delicioase In anotimpul rece, preferand mancaruri ceva mai usoare.
„Numai consumand lichidele potrivite si cat mai multe fructe si legume proaspete putem lupta cu adevarat Impotriva caldurii”, spune Dr. Luigi Gratton, Vice President Medical Affairs & Nutrition Education In cadrul Herbalife Ltd. si membru In Programul de analiza a obezitatii ca factor de risc derulat de Centrul pentru Nutritie Umana din cadrul Universitatii din Los Angeles (UCLA).
„Nu numai ca aceste alimente Inlocuiesc lichidele si mineralele care se pierd odata cu procesul de transpiratie, dar fructele si legumele contin oxidanti care ne protejeaza organismul de potentialele efecte negative ale expunerii la soare”, adauga Dr. Gratton.
• Pepene galben. Vara, nimic nu e mai bun decat un pepene. Acesta constituie o sursa importana de potasiu, dar un pepene galben are de aproape trei ori mai mult potasiu decat un pepene verde. Iar pepenele galben are acea nuanta de portocaliu de la continutul de beta caroten, care este si un puternic antioxidant.
• Fructe de padure. Soare puternic? Dulci, racoroase, fructele de padure au anumiti compusi similari cu aspirina, care reduc inflamatiile si pot ajuta astfel la regenerarea celulelor pielii arse de soare. De asemenea, fructele de padure reprezinta o sursa bogata In antioxidantul vitamina C.
• Spanac. Frunzele de spanac contin multa apa si sunt o sursa extraordinara de magneziu. Mai mult, culoarea verde a spanacului este determinata de continutul de luteina, un antioxidant care protejeaza pielea si ochii de expunerea la soare.
Spune-ti parerea!