Setari Cookie-uri

Alimente de protectie tu ce stii despre ele?

Alimentatia a fost in ultima vreme tot mai suspusa unor numeroase studii medicale pentru a se observa importanta acesteia in incidenta unor boli sau in preventia lor. Alimentatia reprezinta principala sursa de nutrienti si baza metabolismelor, astfel ca un tesut care nu primeste nutrientii de care are nevoie nu va mai functiona optim atunci cand mecanismele sale compensatorii se epuizeaza. Asa apare boala, scade imunitatea, sunt activate oncogene si apar cancere, organismul imbatraneste etc. Sa nu uitam ca nu avem nici macar o celul in corp care sa functioneze independent ci numai interdependent de foarte multi factori (hormoni, presiune osmotica, hidratare, circulatie, oxigenare, nutrienti, factori de crestere etc.), astfel ca orice mica afectiune sau disfunctie a unui tesut/organ/aparat va interfera cu intreg organismul si va avea impact asupra tuturor tesuturilor si organelor coprului. Altfel spus, nicio boala nu vine singura.

Plantele medicinale

Sunt mai multe ceaiuri si alte produse medicinale care au un important rol in preventia bolilor. Cele mai cunoscute sunt: ceaiul verde, galbenelele, macesele, menta, lavanda, ceaiul rosu, ceaiul negru, sunatoarea, musetelul, teiul, socul, insa lista nu se opreste aici. Ceea ce trebuie sa retineti in cazul consumului plantelor medicinale este faptul ca niciodata nu trebuie sa depasiti doza recomandata pe ambalaj. In cazul ceaiurilor, in genral nu se beau mai mult de doua cani pe zi, iar daca doriti ca cei doi litri de lichide sa constea doar in ceaiuri, le puteti combina: un plic de ceai verde, unul de lamaie, unul de macese, unul de sunatoare sau orice alta combinatie doriti. Ca si concentratie, in mod normal la o cana se pune un singur plic de ceai. Tincturile din plante medicinale nu trebuie folosite zilnic, se fac cure cu acestea, de obicei o data pe an, fiind considerate deja tratamente naturiste.

Citește și:

Iata cat de importanta este alimentatia in viata noastra. Expresia “Suntem ceea ce mancam” este cat se poate de adevrata. Va doresc multa sanatate!

Un articol de Iulia Dibu

Vizionare placuta


Kudika
25 August 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.