Setari Cookie-uri

Cum sa alegi un program de slabit

Informatiile cu privire la nutritie, cure de slabire sau metode nutritionale pentru mentinerea greutatii sunt din ce in ce mai numeroase si tot mai accesibile oamenilor. Insa nu toate dintre aceste metode sunt sanatoase si totodata nu toate se potrivesc organismului nostru care are nevoile sale individuale, unice in functie de varsta, de sex, de greutate, stil de viata, serviciu, stres, sport etc.

4. Varietatea alimentelor. Bun, ca ne-am hotarat ce avem voie sa mancam si ce nu, am aflat cate ceva despre cum trebuie sa combinam alimentele si ce sa evitam (glucidele in general si mai ales combinatia de glucide cu lipide, dar si cu proteine – cartofi cu carne) trebuie sa aflam cum sa le variem. Asadar, in nicio zi din saptamana nu trebuie sa mancam la fel decat daca tinem o cura de slabire facuta de nutritionisti sau cardiologi, cum sunt dietele Scarsdale sau Max Planck, dar care nu dureaza mai mult de doua saptamani. De asemenea dimineata trebuie consumate alimentele energizante, cum sunt lactatele, cafeaua, poate putina ciocolata, cerealele. La pranz trebuie o masa consistenta, cea mai consistenta din zi, la masa de dupa-amiaza ceva usor de digerat, ca fructe si legume, iar seara de asemenea ceva usor de digerat, dar in nicn caz energizant, cum ar fi o supa, sau putin peste ori mancare de legume, un ceai etc.

Citește și:

5. Mentinerea greutatii. Rezultatele or sa apara, insa trebuie sa le si mentii. Cea mai buna solutie, testata in numeroase regimuri, este reprezentata de sport. Miscarea zilnica, exercitiile fizice sunt cele care impiedica reformarea depozitelor adipoase. Dimineata se recomanda exercitii de gimnastica, mai mult pentru oxigenare si intinderea tendoanelor, iar daca ai posibilitatea sa alergi si sa efectuezi exercitii de forta ar fi minunat. Seara, macar o jumatate de ora in care sa incerci sa alergi. Poti de asemenea sa efectuezi si seara exercitii de forta.

Intre altele, incerarca sa reduci tigarile si consumul de alcool. Iti doresc succes!

Un articol de Iulia Dibu

Vizionare placuta


Kudika
28 August 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.