Setari Cookie-uri

3 tipuri de salate care te ingrasa

Vara alimentele greu digerate sunt evitate, caldura influentand organismul si centrii foamei astfel incat cresc poftele fata de inghetata, fructe, legume, branzeturi, mai exact alimente energizante si cu un continut ridicat de apa.

Vara alimentele greu digerabile sunt evitate, caldura influentand organismul si centrii foamei astfel incat cresc poftele fata de inghetata, fructe, legume, branzeturi, mai exact alimente energizante si cu un continut ridicat de apa sau alimentele care se servesc reci.


salata Daca despre racoritoarea inghetata stim sigur ca ne aduce un surplus de calorii, ce stim insa despre salate?


Inainte de toate trebuie sa lamurim unele aspecte nutritionale adesea neglijate. Cand vorbim de alimente, nu trebuie sa ne intereseze doar continutul lor caloric, ci si modul de actiune in organism care deriva din combinatia acestora, asadar nu combinati grasimile cu proteinele sau glucidele (dulciurile), caci depozitele grase vor creste instant. Mai exact nu mancati carftori prajiti (lipide arse cu glucidele din cartof) sau mai bine nu mancati deloc prajit, nu abuzati de ingetata caci combina glucidele cu grasimile, frisca asemenea, prajiturile cu crema, carnea de porc, mezelurile (combinatii de proteine cu grasimi), margarina, sosuri din comert etc.


3 tipuri de salate care te ingrasa

In ceea ce priveste salatele, modul in care ingredientele sunt “asortate” este foarte important, dar si marimea portiei servite. Sunt salate cu ingrediente bine alese, dar servite in portii prea mari si in felul acesta aduc un surplus de calorii chiar daca ingredientele sunt benefice sanatatii.

Salatele cu orez, alune si seminte


Orezul nu ingrasa atunci cand este servit alaturi de proteine sau fibre, de exemplu cu carne de peste, ciuperci sau pui. Asa este servit in preparatele asiatice. Insa cand este alaturat alimentelor grase: nucilor, alunelor si semintelor care contin o cantitate insemnata de grasimi si se mai adauga si branza grasa sau paste cu sos deja aportul nutritional este crescut. Majoritatea clientilor preparatelor fast-food pica in plasa salatelor lasate la autoservire, combinandu-le intr-un mod deloc adecvat.

Salatele cu ou sau omleta

Salatele cu ou fiert sunt bune daca mai contin si branza insa atentie, nu mancati aceeasi salata prea des intr-o saptamana caci este ca si cum ati manca prea multe oua, iar consumul exagerat de oua duce la riscul cresterii colesterolului in sange. Doua-trei astfel de salate pe saptamana sunt suficiente, aceasta daca nu mancati oua si in alte preparate. Insa omleta nu se recomanda, de fapt mancarurile prajite nu se recomanda fiindca nu sunt doar foarte calorice, ci si nocive pentru organism.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Iulie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.