Setari Cookie-uri

3 Salate de toamna care te slabesc

Cand vorbim de alimentatie sanatoasa cruditatile (fructele si legumele) ocupa locul de top. Asadar am putea afirma ca salatele si fructele nu trebuie sa lipseasca din meniul zilei. Insa majoritatea oamenilor consuma doar cateva salate traditionale, fara a cunoaste ca sunt multe retete deosebit de benefice organismului si cu proprietati antioxidante si energetice (deci consuma calorii si slabesc) astfel incat ar putea varia in fiecare zi aproape cu un tip de salata.

Salata detoxifianta cu patrunjel

Patrunjelul este cunoscut pentru valoarea sa detoxifianta, dar si pentru continutul ridicat in vitamine si fier care ii confera aroma sa patrunzatoare. Pentru ca aceasta salata are proprietati puternic detoxifiante, poate fi consumata o zi intreaga. Va puteti alege o zi pe saptamana de detoxifiere, de exemplu vineri, in care sa consumati numai aceasta salata, numai fructe sau numai legume. Daca nu doriti aceasta zi, puteti consuma in fiecare zi aceasta salata alaturi de alte alimente, insa intre mese la interval de doua ore.

Salata se obtine astfel: se ia o legatura de patrunjel cu tot cu radacini (mai exact cinci radacini cu tot cu frunze), se spala foarte bine sub jet de apa rece (radacinile de curata de fire, dar nu li se racaie coaja) si se toaca dupa preferinta intr-un castronas. Se adauga 5 catei de usturoi medii tocati foarte mic, doua linguri de seminte de susan, inca doua de seminte de in, cateva nuci maruntite si se stoarce o lamaie. Salata este gata de consumat, avand puternice efecte revigorante asupra organismului si fiind un bun tonic hepatic.

Salata de broccoli cu pui

Este o salata consistenta ce poate inlocui o masa, cum este cea de dupa-amiaza sau chiar masa de pranz, insa nu cina pentru ca este energizanta si nici micul dejun fiindca este un pic acida pentru o prima masa pe stomacul gol (dimineata se recomanda o masa cu cereale, iaurt, banana, ceai energizant, lapte, ou, branza, miere etc).

Salata de broccoli cu pui se obtine astfel: se fierb trei bucati de broccoli in apa cu sare, apoi se maruntesc in buchete estetice si mici. Se pun intr-un castron peste care adaugati ananas taiat in bucati mici (cam trei-patru felii din ananas). Se rade o jumatate de telina, un morcov, un mar (il puteti taia si cubulete) si adaugati doua linguri de seminte (de care preferati sau chiar germeni) si o jumatate de piept de pui la gratar taiat cuburi. Puteti folosi cimbru, busuioc si/sau menta pentru condimentare. Se adauga la final zeama de la o lamaie si se serveste.
Va recomandam sa cititi:
17 Beneficii miraculoase ale consumului de menta
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Septembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.