3 Salate de toamna care te slabesc

3 Salate de toamna care te slabesc
Kudika
24 Septembrie 2010

Cand vorbim de alimentatie sanatoasa cruditatile (fructele si legumele) ocupa locul de top. Asadar am putea afirma ca salatele si fructele nu trebuie sa lipseasca din meniul zilei. Insa majoritatea oamenilor consuma doar cateva salate traditionale, fara a cunoaste ca sunt multe retete deosebit de benefice organismului si cu proprietati antioxidante si energetice (deci consuma calorii si slabesc) astfel incat ar putea varia in fiecare zi aproape cu un tip de salata.

Cand vorbim de alimentatie sanatoasa cruditatile (fructele si legumele) ocupa locul de top. Asadar am putea afirma ca salatele si fructele nu trebuie sa lipseasca din meniul zilei. Insa majoritatea oamenilor consuma doar cateva salate traditionale, fara a cunoaste ca sunt multe retete deosebit de benefice organismului si cu proprietati antioxidante si energetice (deci consuma calorii si slabesc) astfel incat ar putea varia in fiecare zi aproape cu un tip de salata.

saladCe trebuie sa stiti este ca salatele se obtin foarte usor daca le combinati corect ingredientele. In general acestea trebuie sa contina legume, dar pot contine numai zarzavaturi. Este indicat sa nu puneti ulei in salate (nici sare sau otet, otetul il puteti inlocui cu zeama de lamaie), ci sa adaugati seminte (de dovleac, de floarea-soarelui necoapte, de in), alune necoapte si nuca pentru a aduce o sursa naturala si foarte echilibrata de uleiuri si substante grase (cum sunt acizii omega 3 si omega 6). Tin sa accentuez ideea de echilibrare, pentru ca un aport bun este unul relativ egal intre omega 3 si omega 6 de exemplu, ci un aport numai de omega 3 nefiind tocmai bun pentru organism. Nici “colesterolul bun” sau HDL in denumirea sa stiintifica nu are efecte pozitive daca intre HDL si LDL (colesterol rau) nu exista un echilibru. Si prea mult HDL (“colesterol bun”) nu e benefic organismului. De obicei in matricea alimentara vegetala (adica alimentele ca atare, cu matricea lor chimica, ci nu sinteze cum sunt vitaminele sau alte extractii) substantele sunt bine echilibrate (fiindca si ele sunt alimente “vii”). Astfel fructele si legumele, carnea de peste necombinata cu uleiuri, cea de pui sau curcan, iaurturile si toate produsele lactate, semintele si germenii (exista chiar o stiinta medicala naturista ce foloseste germenii ca tratament – Gemoterapia) sunt alimente deosebit de utile, mai ales daca sunt consumate pe cat posibil nepreparate termic (mai putin carnea si laptele - care trebuie fiert sau pasteurizat inainte de folosire).

3 salate de toamna care te slabesc

Va propunem trei salate de toamna foarte usor de preparat, cu puternice proprietati detoxifiante si vitaminizante si care totodata ajuta la slabire. Se recomanda sa le consumati solitar, fara a alatura alte alimente, de exemplu intre mese la un interval de doua ore.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: