Setari Cookie-uri

TOP 12 Alimente delicioase care te scapa de stres

Stresul este unul dintre cei mai periculosi factori ai vietii de astazi. Fie ca ne dam seama fie ca nu ne dam seama, rutina zilnica si toate problemele care ne inconjoara in fiecare zi, contribuie fiecare asupra starii noastre fizice si mintale. Cercetarorii sustin ca mai bine din 60 la suta din populatia planetei sufera de afectiuni provocate in urma stresului prea ridicat. Oamenii de stiinta propun un top al alimentelor care, din punctul lor de vedere, contribuie la eliminarea stresului.

Arahidele si untul de arahide


Grasimile monosaturate (sunt bune) sunt mai mult decat prezente in untul de arahide, iar inima ta are nevoie de aceste grasimi. O stare buna a mintii vine si dintr-o stare buna a corpului. Nu trebuie sa exagerezi cu arahidele sau untul de arahide, dar putin din fiecare ajuta foarte mult la o sanatate perfecta.

Propuneri de retete cu unt de arahide

Quinoa


Acest aliment este foarte interesant. Pentru cei care nu stiu foarte multe despre quinoa, alimentul este foarte bogat in proteine.Nu face parte din sfera graului sau a porumbului, chiar daca la prima vedere estiTOP 12 Alimente care te scapa de stres tentat sa crezi acest lucru. Boabele de quinoa sunt mici si relativ rotunde, de culoare alb-galbuie. Planta creste la inaltimi foarte mari (peste 4000 m) in America de Sud.

Quinoa este foarte hranitoare, foarte sanatoasa, bogata in proteine si, evident, lipsita de colesterol. O masa cu quinoa inlocuieste carnea care este bogata in colesterol si grasimi care nu fac decat sa va oboseasca organismul.

Dieta cu quinoa ajuta in prevenirea bolilor de rinichi sau ale sistemului circulator.

Laptele degresat


Laptele este in general un aliment bun. El contine cei 9 nutrienti esentiali: calciu, foarte multe dintre vitaminele B si de asemenea vitamina D, care joaca un rol important in prevenirea cancerului.

Propuneri de retete care au la baza laptele degresat

Migdalele si lintea


Cele doua alimente sunt mai mult decat recomandate in dieta zilnica. Atat migdalele cat si lintea combat colesterolul ceea ce inseamna ca si problemele de circulatie se pot elimina.

Propuneri de retete cu linte

Bulgurul


Bulgurul este grau zdrobit, cu o granulatie mai mare decat cuscusul. Acesta se gaseste in general la magazinele care ofera ingrediente orientale. Graul, elementul esential al bulgurului, este un aliment care nu trebuie sa lipseasca din dieta zilnica.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Martie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.