Setari Cookie-uri

Dieta epigenetica - dieta care protejeaza ADN-ul

2.51 (Ratingul specialistilor)

Pro

Se bazeaza pe alimente sanatoase
Urmareste reglarea metabolismului
Previne cancerul
Efecte echilibrante generale

Contra

Este scumpa
Unele alimente greu de procurat
Boli cardiovasculare
Detoxifiere
Diabet
Sanatoasa
Slabire pe termen lung
Slabire termen scurt
Usor de urmat

Voteaza si tu aceasta dieta

4.41 din 17 voturi

Epigenetica este stiinta care se ocupa cu studiul modificarilor genelor in urma contactului cu mediul inconjurator, mai exact se ocupa cu studiul proceselor prin care genele isi realizeaza efectele fenotipice.

Materialul genetic cu care ne nastem provine din dezvoltarea materialelor genetice care provin de la ambii parinti, insa aces bagaj se poate modifica prin raporturile cu mediul inconjurator. Specialistii de psihosomatica si genetica au facut evaluari pe gemeni monovitelini (cei care seamana foarte mult intre ei) orfani care au ajuns in familii din medii sociale diferite, poate chiar tari sau continente diferite, in functie de provenienta familiilor adoptive. Intr-o familie in care parintii sunt naturali gemenii se dezvolta foarte asemanator, avand rezultate si randament in societate relativ apropiat, inteligenta apropiata, aptitudini asemanatoare precum si aspect asemanator, lumea confundandu-i adesea.

Dieta epigenetica – dieta care protejeaza ADN-ul

In cazul familiilor adoptive in care gemenii au crescut in medii diferite, cu cerinte diferite de viata, cultura diferita etc., dezvoltarea acestora nu a mai fost asemanatoare, ajunsi la maturitate (18 ani) cei doi frati prezentand caractere diferite, dezvoltare fizica diferita, cultura, inteligenta si abilitati relativ diferite.

Asadar, acestea au fost unele dintre dovezile importante ale modificarii materialului genetic in functie de mediu, dovezi ale efectelor puternice si dominante privind fenotipul (modificarea genotipului in raport cu mediul).

Citește și:

Dieta epigenetica – dieta care protejeaza ADN-ul

Modificarile genetice se produc in diferite conditii, unele dintre acestea fiind de protectie, deci benefice, altele fiind patologice, de boala. Modificarile genetice se produc in numeroase situatii, vom enumera doar cateva dintre cele mai comune:

  1. Alimentatia, care poate favoriza protectia (de exemplu in cazul celor cu boli cardiace de familie, alimentatia si stilul de viata sanatos protejeaza urmasul) sau boala (stilul de viata nesanatos accentueaza erorile genetice);
  2. Sportul;
  3. Noxele toxice si radiatiile;
  4. Oboseala si ritmul somn-veghe;
  5. Exercitiul intelectual – nivelul de invatare, cultura (spre exemplu cei care si-au format un mod pozitivist de a vedea viata sau au crescut in familii cu model de gandire pozitivist sunt mult mai protejati in bolile degenerative psihosomatice comparativ cu cei depresivi, anxiosi, senzitivi, histrionici sau alte tulburari psihice).
  6. Expunerea la soare (extrem de importanta in cancerul de piele) precum si traumatismele repetate (loviturile frecvente de exemplu sau chiar lovitura la san pentru femei cu predispozitie la cancer mamar) etc.

Ce boli rezulta in urma modificarilor genelor?

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Martie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.