Setari Cookie-uri

Dieta epigenetica - dieta care protejeaza ADN-ul

2.51 (Ratingul specialistilor)

Pro

Se bazeaza pe alimente sanatoase
Urmareste reglarea metabolismului
Previne cancerul
Efecte echilibrante generale

Contra

Este scumpa
Unele alimente greu de procurat
Boli cardiovasculare
Detoxifiere
Diabet
Sanatoasa
Slabire pe termen lung
Slabire termen scurt
Usor de urmat

Voteaza si tu aceasta dieta

4.41 din 17 voturi

Epigenetica este stiinta care se ocupa cu studiul modificarilor genelor in urma contactului cu mediul inconjurator, mai exact se ocupa cu studiul proceselor prin care genele isi realizeaza efectele fenotipice.

Bolile sunt reprezentate in principal de scaderea imunitatii, de aparitia bolilor autoimune si a alergiilor (astm, alergii ale pielii, urticarie, diabet insulino-dependent, artrita reumatoida, lupusul eritematos sistemic, sclerodermia, polimialgia reumatica, tiroidita Hashimoto sau boala Graves, scleroza multipla, hepatita autoimuna si asa mai departe, lista fiind destul de lunga). Tot aceste modificari au dus la ceea e numim astazi “boala secolului” – cancerul. Asadar, protectia materialului genetic este importanta pentru mentinerea sanatatii, iar una din metodele importante prin care putem realiza aceasta, alaturi de sport, odihna si pozitivism fiind alimentatia.

Dieta care protejeaza ADN-ul

Dieta epigenetica – dieta care protejeaza ADN-ul

Organismul omului este asa construit incat accepta cu usurinta alimentele vegetale crude (fructe si legume, dar si multe cereale), dar are nevoie si de produse animale dintre care unele le consumam gatite (carne, oua, lactate). Produsele animale ar trebui sa ocupe aproximativ un sfert din alimentatia zilnica, in rest sa se consume cereale (chiar integrale), fructe si legume proaspete.

Studiile din ultimele decenii vorbesc despre beneficiile aduse de plante, de fructe si de legume, probabil ati citi adesea articole care vorbeau despre beneficiile unui fruct sau ale unei legume. Concluzia generala este ca fructele si legumele prezinta beneficii diverse daca sunt consumate crude.

Ca atare, cosnumul zilnic de salate si fructe proaspete ne asigura longevitatea, ne protejeaza ADN-ul si ne fereste de boli si cancer.

Dieta epidegetica reprezinta de fapt un stil de viata. Asadar se recomanda:

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Martie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.