Setari Cookie-uri

Urmari dezastruoase ale dietelor drastice

Noi promovam dietele usoare, care slabesc sanatos si lent, astfel incat organismul sa isi poata genera mecanismele de adaptare si sa poata interveni in protectia sanatatii si a imunitatii.

Noi promovam dietele usoare, care slabesc sanatos si lent, astfel incat organismul sa isi poata genera mecanismele de adaptare si sa poata interveni in protectia sanatatii si a imunitatii.

slabire rapida Insa majoritatea oamenilor aleg solutiile rapide, in ciuda faptului ca acestea pericliteaza sanatatea. Dieta ideala ar fi aceea care nu implica abstinenta la alimentele preferate, costurile sunt putine, permite eliminarea surplusului de kilograme intr-un timp record si eventual nu este urmata de efectul yo-yo. Toate acestea din pacate sunt fictiuni, organismul are nevoie de timp de reactie si de adaptare astfel incat slabirea sa se produca sanatos si sa nu fie urmata de efectul yo-yo.

Decizia deschiderii acestui subiect am luat-o in urma numeroaselor topicuri despre diete citite in forumul Healthy, topicuri in care femeile (dar si cativa barbati) intrebau de diete rapide, de tratamente-minune, de pastile de slabit de la care se asteptau efecte miraculoase...

Dietele drastice, rapide, secatuiesc organismul de rezerve sanatoase, il supun unui stres organic deosebit de periculos, ca apoi, dupa un timp, sa inceapa sa apara bolile. Adesea oamenii gasesc tot felul de motive pentru bolile pe care le dobandesc, fara sa stie ca o buna parte din acestea sunt declansate de alimentatie (cele autoimune, diabetul, bolile cardio-vasculare, unele tipuri de cancere etc.). Multe din aceste boli urmeaza unor puternice perturbari metabolice cum sunt cele din timpul dietelor drastice.

Este normal ca o persoana sa slabeasca pana la 3 kg pe luna, chiar daca vi se pare putin, cam aceasta este rata metabolica pe care organismul o poate suporta (ca produsi de excretie, enzime folosite etc.) astfel incat sa isi pastreze sanatatea. Este de preferabil sa asteptati un an sau doi pana la silueta dorita, imbinand regimul alimentar cu sportul, ca apoi sa va mentineti poate chiar toata viata silueta si tonicitatea corpului, decat sa slabiti rapid, apoi sa puneti la loc kilogramele pierdute (efectul yo-yo) alaturi de cateva boli poate... chiar grave. Avand in vedere faptul ca traim intr-o perioada in care obezitatea prinde teren si se vorbeste din ce in ce mai mult de alimentatie si diete, consideram ca este de datoria noastra, a celor din domeniul medical, sa oferim informatii de care oamenii sa se foloseasca cu succes. De asemenea va sugeram sa consultati intotdeauna medicul de familie, medicul internist sau un nutritionist inainte de a incepe o dieta.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Martie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.