Setari Cookie-uri

Urmari dezastruoase ale dietelor drastice

Noi promovam dietele usoare, care slabesc sanatos si lent, astfel incat organismul sa isi poata genera mecanismele de adaptare si sa poata interveni in protectia sanatatii si a imunitatii.

Proteinele intra si in structura hormonilor proteici, marea majoritate a hormonilor din organism sunt de natura proteica. Astfel este perturbat echilibrul tiroidei, al hormonilor de crestere, al celor sexuali, al vitaminei D etc. Practic, aproape tot metabolismul are de suferit. Dezechilibre hormonale sunt diverse: hipo/hiper tiroidie, dezechilibre ale menstruatiei, crize de spasmofilie, insomnie. De asemenea perturbarea cortizolului reprezinta o urmare grava, acesta fiind un hormon implicat in multe functii, inclusiv in rezistenta la sters. Odata dereglat echilibrul cortizolului, acesta nu se va reface mai devreme de un an, nici macar prin tratament. Deci urmarile vor tine mult timp, putand atrage in cascada alte afectiuni. Tot in cadrul dezechilibrelor intra si riscul de infertilitate care poate sa apara macar pe perioada dietei.

In lipsa proteinelor si a calciului care intra in structura osului, scheletul se decalcifica, apoi creste astfel foarte mult riscul de osteoporoza la menopauza, precum si riscul de fractura al oaselor. Studii medicale de specialitate au demosntrat ca inceputul osteoporozei este de fapt la varste tinere, in jurul a 20 de ani, asadar dietele din tinerete cresc in mod important riscul acestei boli dureroase si progresive.

Ptoza renala – “caderea” rinichilor. In jurul rinichilor se afla un strat de grasime acoperita de o fascie, grasime care reprezinta singurul suport de suspendare al rinichilor, alaturi de fascia in care este cuprinsa. In cadrul proceselor de slabire rapida aceasta grasime care in mod normal trebuie intotdeauna sa existe la acest nivel (fiind prezenta si la persoanele slabe de asemenea) va fi si ea mobilizata, iar rinichiul ramane fara suport si aluneca dupa gravitatie retroperitoneal, ceea ce se cheama ptoza (cadere) renala. Prin ptoza renala ureterele care porneau din fiecare rinichi (cele doua canale) si conduceau urina in vezica urinara nu vor mai fi drepte, caci rinichii sunt mai jos situati datorita ptozei, ci vor fi curbate, stationand la nivelul lor urina, staza ce se amplifica retrograd pana se ajunge si la staza renala. Mai mult, prin aceasta stagnare a urinei se formeaza mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor, ceea ce duce la infectii urinare care de aceasta data vor fi cronice fiindca urina nu se mai scurge in mod normal pentru a permite spalarea permanenta si curatarea cu medicamente a organelor ce formeaza sistemul urinar. Mai tarziu, dupa trecerea unor ani (difera la fiecare persoana), aceasta perturbare a functiei renale va afecta definitiv rinichiul, ducand la grava afectiune numita insuficienta renala ce se va complica cu dializa. Astfel o dieta drastica la 20 de ani in care ati slabit 10 kg in 2 luni va poate asigura spre 40 de ani insuficienta renala sau chiar dializa. Mergeti regulat la medic pentru a depista din timp problemele de sanatate.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Martie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.