Setari Cookie-uri

Urmari dezastruoase ale dietelor drastice

Noi promovam dietele usoare, care slabesc sanatos si lent, astfel incat organismul sa isi poata genera mecanismele de adaptare si sa poata interveni in protectia sanatatii si a imunitatii.

Urmari dezastruoase ale dietelor drastice


Din pacate urmarile slabirii rapide sunt numeroase si intereseaza fiecare organ, cu cat dieta a fost mai drastica sau dietele mai numeroase cu atat efectele sunt mai pronuntate.


Distrugerea retelelor de colagen

Distrugerea retelelor de colagen duce la foarte multe urmari neplacute, aceasta fiind cauzata in special de lipsa vitaminei C (diete sarace in legume si fructe) si carente proteice (acestea trag si alte urmari).

Colagenul este un fel de fibra care creeaza structura de baza, de sustinere a majoritatii organelor, acolo unde nu este tesut specializat este tesut conjunctiv, adica cu colagen. Colagenul intra si in structura unor tesuturi specializate, ca tendoane, oase etc. De asemenea tesutul conjunctiv de afla sub piele si sub toate mucoasele care nu au tesut vascularizat, hranindu-le.

De aici urmarile sunt usor de dedus:
Cele mai evidente, pe care fiecare le observa cu ochiul liber, sunt modificarile la nivelul pielii, cand incep sa apara ridurile, celulita, sa cada parul (adesea ireversibil, regenerarea acestuia nu va mai ajunge la acelasi numar de fire), aparitia vergeturilor, imbatranirea pielii, descuamarea intensa, aparitita iritatiilor, a urticariei (proteinele asigura si buna functionare a sistemului imunitar), imbatranirea tenului, aspectul de “piele lasata”, cearcane etc. Toate acestea nu apar imediat, insa din prima luna de la inceperea dietei (si in functie de cat de drastica este dieta) efectele incep sa devina vizibile.

Apar modificari si la nivelul famerelor: unghiile devin friabile, casante, se subtiaza, cresc mai greu, se exfoliaza, parul cade etc.

Colagenul intra in structura articulatiilor precum si a altor organe, astfel ca articulatiile (in special cele ale genunchiului) incep sa doara, oasele isi pot pierde din rezistenta, astfel apar si modificari hormonale si ale calcemiei.

Proteinele intra in structura fiecarei celule, astfel apar modificari generale in corp care predispun chiar la cancere.

De asemenea proteinele intra in structura anticorpilor, astfel carenta proteica duce implicit la scaderea imunitatii generale a organismului.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Martie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.