Setari Cookie-uri

Urmari dezastruoase ale dietelor drastice

Noi promovam dietele usoare, care slabesc sanatos si lent, astfel incat organismul sa isi poata genera mecanismele de adaptare si sa poata interveni in protectia sanatatii si a imunitatii.

Dietele drastice, prin carenetele de vitamine si minerale duc la scaderea randamentului fizic si psihic, pana la astenie psiho-somatica.

Dietele drastice predispun la tulburari psihice importante, la depresii sau tulburari maniacale, atacuri de panica etc. Sistemul nervos central este de asemenea afectat. Dezechilibre ale sistemului nervos central si periferic: tulburari ale memoriei si atentiei, irascibilitate, tulburari ale vederii, tremor periferic, bulimie, anorexie etc. Din pacate neuronii in marea lor majoritate nu se regenereaza (sau perioada de regenerare este atat de lunga incat omul nu traieste atat si se considera neregenerabili) - exceptie facand de exemplu neuronii sistemului olfactiv – asadar materia nervoasa afectata in cursul dietelor drastice va ramane astfel.

Bolile cardiovasculare, alergice, autoimune, cresterea in timp a tensiunii arteriale, infertilitatea – toate acestea pot fi usor declansate de alimentatia inadecvata. De aceea se recomanda multa prudenta atunci cand alegeti o dieta, indicat fiind consultarea unui medic specialist, nutritionist.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Martie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.