Dintre ierburile pentru ceai, iata care sunt cele mai energizante sugestii: dintre ceaiurile chinezesti, cele mai populare sunt ceaiul verde, ginsengul si schizandra. Totusi, stimulente precum ephedra si huang trebuiesc evitate, iar oricare din oerburile ce nu le-ati mai incercat trebuiesc introduse in dieta doar la sfatul medicului. De pilda, ginsengul este contraindicat hipertensivilor, iar multe dintre plantele energizante pot fi daunatoare gravidelor.
Dintre remediile cu provenienta din America de Sud se recomanda ceaiul mate si echinaceea. Ceaiul mate este cu mult mai nutritiv si energizant decat cafeaua si provoaca energie pura, nu stari de agitatie sau nervozitate. De asemenea, stimuleaza activitatea glandei tiroide.
Iaurtul – Este o combinatie ideala de proteine si culturi pro-biotice saraca in calorii si extraordinar de benefica pentru digestie.
Migdalele – Acestea contin acizi grasi esentiali care sunt folositi in procesele metabolice. Tot acizii grasi sunt cei care ajuta si la curatarea tenului, insa aceasta e o alta poveste. Totusi, fara excese: migdalele sunt extrem de bogate in calorii si deci intre 30 si 40 de grame pe zi sunt suficiente (insa fara sare).
Carnea de curcan – Carnea de curcan este cea mai slaba in colesterol si grasimi saturate, insa ultra-bogata in proteine ce contribuie la crearea acelor muschi “supli si devoratori” de calorii care ne accelereaza metabolismul.
Spune-ti parerea!