Setari Cookie-uri

5 Secrete ale dietelor pe care nimeni nu ti le spune

Faceti parte dintre persoanele care au incercat mai multe diete, dar fara a ajunge la rezultatul dorit? V-ati intrebat probabil unde gresiti, gasind intotdeauna o mica scuza si apoi recurgand la o alta dieta care din nou fie nu a dat rezultate, fie rezultatele au disparut rapid (efectul yo-yo).

- analiza hormonilor tiroidieni;

- markerii inflamatiei: PCR, fibrinogenul, VSH;

- sumar de urina;

- ecografie abdominala totala;

- electrocardiograma.


In urma acestor analize care trebuie facute fara exceptie se poate observa statusul sanatatii organismului. Se va trata orice tulburare, abia apoi sau concomitent cu tratamentul tulburarilor se poate recurge la o dieta adecvata nevoilor de sanatate ale organismului.

secrete ale dietelor

Cele mai frecvente dereglari/afectiuni depistate, care depind desigur si de varsta, sunt:

- dislipidemii prin cresteri ale colesterolului total, trigliceride si LDL – ccea ce traduce o boala aterosclerotica nemanifesta, a carei stare are un prognostic mai prost daca sunt modificati si markerii inflamatori, in special PCR, asadar se indica un consult de specialitate la cardiolog si nutritionist.

- afectiuni ale vezicii biliare, decelabile fie la ecografie, fie prin analizele de sange;

- Afectiuni tiroidiene, tot mai frecvente in ultima vreme sub 30 de ani;

- des sunt descoperite si afectiuni renale manifestate prin litiaza sau microlitiaza renala (pietre la rinichi sau nisip la rinichi), ceea ce impune profilactic o dieta mai saraca in carne, in ceaiuri, sucuri si dulciuri din comert.

Citește și:

Dieta = stil de viata

O dieta trebuie sa repezinte de fapt un stil de viata. Desigur, fazele incipiente ale unei diete sunt progresive, prin adaugarea sau eliminarea unor alimente ori restrictia periodica a acestora, pana la stabilirea unui regim alimentar “de crusa lunga”. Dietele de scurta durata, care promit pierderea rapida in kilograme nu pot avea rezultate bune si durabile pentru ca organismul are nevoie de o perioada de adaptare si de organizare a proceselor de slabire astfel incat sa nu deterioreze alte mecanisme corporale.

Dieta fara sport

Studiile de specialitate au demonstrat ca o alimentatie sanatoasa nu este suficienta pentru mentinerea siluetei si a sanatatii in lipsa sportului. Viata sedentara expune la multe riscuri de sanatate, in special cele cardio-vasculare. Este nevoie asadar si de un program de sport daca doriti sa va mentineti silueta si sa va bucurati de o viata sanatoasa. Sportul regleaza majoritatea functiilor organismului, previne infectiile, sporeste fertilitatea, prelungeste tinereatea, previne bolile cardio-vasculare sau chiar le amelioreaza, arde grasimile etc.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.