Setari Cookie-uri

5 Secrete ale dietelor pe care nimeni nu ti le spune

Faceti parte dintre persoanele care au incercat mai multe diete, dar fara a ajunge la rezultatul dorit? V-ati intrebat probabil unde gresiti, gasind intotdeauna o mica scuza si apoi recurgand la o alta dieta care din nou fie nu a dat rezultate, fie rezultatele au disparut rapid (efectul yo-yo).

Iportanta variatiei alimentatiei

Dietele restrictive nu sunt cele mai potrivite. Trebuie sa va permita aportul de glucide, proteine, lipide – dar de buna calitate. Alegerea calitatii alientelor depinde de cativa factori despre care vom discuta mai jos.


Este foarte importanta variatia alimentelor in dieta zilnica si saptamanala, cu alte cuvinte sa nu mancati aceleasi alimente in fiecare zi. Studiile de talie internationala au pus lipsa variatiei alimentatiei intre primele 10 cauze de cancer.

Atentie la tipul produselor alese in dieta

Nu este suficient sa stiti ce fel de produse puteti manca. De exemplu carnea este nutritiva, dar nu este recomandata orice fel de carne si nici gatita oricum. De asemenea combinarea alimentelor este iportanta: nu se combina lipide cu glucide, fructele se mananca in mese separate si nu ca desert pentru a evita balonarile etc.

Citește și:

In aceasta ordine de idei avem cateva recomandari generale:

- alegeti carnea de pui, peste, curcan sau fructe de mare. Se recomanda gatita la cuptor, fiarta sau pe gratar cu aburi (gratarul care nu este nociv).

- alegeti cat mai des in locul garniturilor gatite o salata de cruditati. Cele mai multe beneficii le obtineti daca mancati legumele crude. Pe timpul iernii este mai dificil sa consumati salate pentru ca legumele nu se mai afla in sezonul lor. Se recomanda legumele congelate in locul celor conservate – cele congelate sunt impachetate imediat dupa recoltare pentru a se evita alterarea lor si pierderile de productie. Se recomanda decongelarea lenta.

- alegeti fructele in locul prajiturilor si dulciurilor. Mancand trei fructe pe zi, veti observa ca nu mai simtiti nevoia de dulce. Fructele sunt totodata puternic antioxidante, aparandu-va de numeroase afectiuni, inclusiv de progresia aterosclerozei.

- consumati des branza sau iaurt. Se recomanda acele produse “nedietetice”, chiar daca au un mic procent de grasimi in plus. Cele dietetice sau light au insa mult mai multe glucide, fiind mai nocive. Evitati produsele degresate.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.