Setari Cookie-uri

5 Alimente care iti pot salva viata

Stiai ca unele alimente iti salveaza viata? Acestea te protejeaza de cancer, diabet zaharat, boli cardiovasculare, fiind alimente pe care le gasim peste tot in jurul nostru: nuci, fructe olaginoase, seminte, fructe si legume proaspete, carne de peste etc.

Este recomandat ca in fiecare zi sa consumati cel putin trei fructe proaspete (de sezon) si cel putin cinci legume crude (salata de sezon). Pentru cei care se intreaba ce fel de salata de leguminoase pot consuma in sezonul rece cand se gasesc puteine legume pe piata, sugeram cateva idei:

- Salatele de radacinoase: morcov cu radacina de patrunjel si sfecla rosie – toate rase cu sare, otet si piper alb;

- Salata de sfecla rosie cu otet, sare si piper – extraordinar de sanatoasa.

- Salata de ridichi negre cu ulei, sare si piper;

- Salata de varza;

- Salata cu morcov si dovleac ras, mieji de seminte de dovleac si de floarea-soarelui etc.


Prin consumul de fructe si legume proaspete va mentineti tineretea, scadeti in greutate, cresteti imunitatea, va protejati de cancer si preveniti stresul ori tulburarile psihice.

Cerealele integrale

consumul de cereale integrale iti poate salva viata

Cerealele integrale sunt cunoscute ca avand un mare continut de fibre, vitamine din complexul B si glucide de buna calitate cu absorbtie lenta. Astfel cerealele integrale va protejeaza de cancer de colon, previn constipatia sau alte boli de colon, sporesc activitatea sistemului nervos, confera energie si va protejeaza de diabet zaharat. Este recomamdat sa consumati fulgi de cereale integrale cu lapte sau iaurt dimineata. De asemenea este indicat sa alegeti painea din faina integrala (verificati eticheta sau confectionati-o in casa).

Citește și:

Carnea de pui, peste sau curcan

Alimente care iti pot salva viata

Carnea de pui, curcan sau de peste precum si ficateii sau organele acestor doua pasari ori icrele de peste sunt recomandate a fi consumate in locul altor produse animale. Renuntati la carnea de porc sau mezeluri. Consumati aceste carnuri in preparate fierte, coapte sau pe gratar cu aburi. Pestele trebuie consumat de doua ori pe saptamana.

Vizionare placuta


Kudika
10 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.