Setari Cookie-uri

Dieta pentru cei cu ficat gras

1.83 (Ratingul specialistilor)

Pro

Combate steatoza hepatica
Scade colesterolul

Contra

Necesita rabdare
Boli cardiovasculare
Detoxifiere
Diabet
Sanatoasa
Slabire pe termen lung
Slabire termen scurt
Usor de urmat

Voteaza si tu aceasta dieta

4.18 din 206 voturi

Ficatul gras sau steatoza hepatica in termeni medicali reprezinta o afectiune a ficatului ce consta in incarcarea acestui organ cu grasime in exces si perturbarea functiilor sale.

Carnea de peste protejeaza ficatul

Se spune ca nu putem consuma atat de mult peste cat sa ne faca rau. Carnea de peste este foarte buna, contine acizi grasi omega, dar si alti nutrienti, minerale precum fosfor etc. Este recomandat pentru cei cu ficate gras sa consume de doue-trei ori pe saptamana carne de peste.


Atentie insa, este indicat sa consumati carne la o singura masa din zi.

Cei cu ficat gras trebuie sa consume mai putine oua

Ouale au un continut ridicat in proteine, dar este discutat inca si constinutul lor in colesterol. Unii sustin ca oul nu prezinta un continut chiar atat de mare in colesterol, altii ca da. Insa cert este ca oul “descarca” vezica biliara si este foarte caloric, astfel ca cei cu ficat gras nu ar trebui sa consume mai mult de doua-trei oua pe saptamana, iar aici includem si ouale folosite in preparate (ciorba, aluat, salate, mancaruri etc.)

Citește și:

Cele cinci mese din zi

Este indicat persoanelor cu steatoza hepatica sa conume cinci mese pe zi. Mai exact micul dejun, o gustare din fructe sau legume crude ori iaurt, pranzul dintr-un singur fel de mancare, apoi o gustare si apoi o cina usoara.


Observati ca este indicat sa nu mancati mai multe feluri de mancare la o masa, iar desertul... nici nu exista. Puteti considera ca desert o salata de fructe cu iaurt sau smantana, nuci crude si alune crude de exemplu.

Evitati dulciurile

Dulciurile, prajiturile, biscuitii si produsele de patiserie (care sunt foarte grase si calorice prin foietajul continut) trebuie evitate de cei cu ficat gras. Cum spuneam mai sus, desertul consta in gustarea dintre mese care poate fi o salata de fructe. Vara puteti pune si suc de fructe chiar si cu fructe si iaurt la congelat in forme de inghetata – iata o inghetata dietetica, un desert bun pentru cei cu ficat gras si racoritor pentru anotimpul cald.

Citește și:

Supa/ciorba

O masa (sau cel putin o masa) din zi trebuie sa fie una lichida, de preferabil calda sau la temperatura camerei. Puteti consuma supa/ciorba la masa de seara, dar daca este de exemplu o ciorba cu multa carne, cu perisoare – aceasta poate fi consumata si la pranz.

Vizionare placuta


Kudika
30 Ianuarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.