Iarna este geroasa iar organismul trebuie sa faca fata variatiilor de temperatura prin mecanismele sale cu care incearca sa mentina constanta temperatura noastra interioara. Pentru mentinerea temperaturii constante a corpului organismul nostru are nevoie de calorii, dar si de minerale, vitamine, antioxidanti si substante energizante care sa intretina necesitatile metabolice. Totodata in sezonul rece apar si infectiile caracteristice, in special racelile care sunt adesea infectii bacteriene si care perturba centrul de termoreglare din hipotalamus. Pentru a ne mentine imunitatea crescuta pe timpul iernii avem nevoie de asemenea de o alimentatie sanatoasa. 6 Alimente energizante care te incalzesc pe vremea rece Mancarea calda si gatita Este recomandat sa nu consumati deloc preparate reci in sezonul rece, cel mult puteti consuma preparate la temperatura camerei. Organismul dumneavoastra face un efort sa va incalzeasca, astfel ca orice aliment rece sau lichid rece ingerat reprezinta un factor de stres important. Sunt recomandate ca preparate calde:
    supa/ciorba calda; preparate cu carne sau garnituri de legume incalzite; ceai fierbinte; lapte cald cu sau fara cacao; cafea fierbinte;
Legume energizante Legumele sunt foarte energizante in sezonul rece si aduc de asemenea un aport important de vitamine, minerale, fibre si antioxidanti.
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: