Este uimitor cum organismul stie sa organizeze procesele si nutrientii astfel incat sa mentina constant si optim nivelul calciului in organism, ori il aseaza in depozite, ori mai preia din organele non-vitale (de exemplu par, unghii – iata ca lipsa de calciu poate fi o cauza a caderii parului sau unghiilor friabile) pentru a oferi pretiosul mineral organelor cu rol vital. Calciul intervine in crestere, in dezvoltare, in metabolismul intracelular al majoritatii tesuturilor, este strans legat de sanatatea oaselor si functionarea sistemului muscular. 10 surse de calciu in alimentatie Cascavalul Cascavalul este cunoscut ca avand o concentratie ridicata in calciu, dar si in grasimi. Este ideal sa asociati cascavalul cu legume, acestea avand un continut mai mare sau mai mic in vitamina D vegetala – vitamina care stimuleaza absorbtia calciului. Nu este indica sa consumati cascaval cu paine sau cereale – acestea cheleaza calciul. Iaurt Iaurtul este de asemenea bogat in calciu si totodata prezinta fermenti, bacterii si substante care detoxifica colonul si imbunatatesc absorbtia calciului. Este recomandat sa consumati iaurt macar 4 zile pe saptamana. Peste mic Pestele mic, cel care se consuma cu tot cu oase, este deosebit de bogat in calciu, fosfor, vitamina D si alte substante nutritive si grasimi de buna calitate. Pestele este recomandat a fi consumat cel putin o data pe saptamana.
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: