Setari Cookie-uri

10 Surse de calciu in alimentatie

Este uimitor cum organismul stie sa organizeze procesele si nutrientii astfel incat sa mentina constant si optim nivelul calciului in organism, ori il aseaza in depozite, ori mai preia din organele non-vitale (de exemplu par, unghii – iata ca lipsa de calciu poate fi o cauza a caderii parului sau unghiilor friabile) pentru a oferi pretiosul mineral organelor cu rol vital.

  • portocale;
  • smochine;
  • migdale;
  • fructe oleaginoase: nuci, alune, mieji de seminte de floarea-soarelui sau dovleac, caju etc.

Alte legume care contin calciu

surse alimentare de calciu: legume

Iata o scurta lista de legume bogate in calciu, indicat este ca cele care pot fi consumate crude sa nu se prepare termic:
  • Mazare;
  • andive;
  • fasole verde;
  • pastarnac;
  • radacina de patrunjel;
  • salata verde;
  • spanac;

Alte alimente bogate in calciu



Si aceste alimente enumerate mai jos contin calciu, in cantitati mai mici decat cele descrise mai sus, insa suficient cat sa acopere necesarul nutritiv:


Healthy.ro
iti recomanda si alte articole despre alimente bogate in calciu:

Minunile naturiste: 10 beneficii sanatoase ale usturoiului

Benenficii uimitoare pentru sanatate prin consumul de ceapa

Beneficiile tamaduitoare uimitoare ascunse in sfecla rosie

25 simptome care te anunta ca ai lipsa de calciu


Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Februarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.