Este uimitor cum organismul stie sa organizeze procesele si nutrientii astfel incat sa mentina constant si optim nivelul calciului in organism, ori il aseaza in depozite, ori mai preia din organele non-vitale (de exemplu par, unghii – iata ca lipsa de calciu poate fi o cauza a caderii parului sau unghiilor friabile) pentru a oferi pretiosul mineral organelor cu rol vital.
- portocale;
- smochine;
- migdale;
- fructe oleaginoase: nuci, alune, mieji de seminte de floarea-soarelui sau dovleac, caju etc.
Alte legume care contin calciu
Iata o scurta lista de legume bogate in calciu, indicat este ca cele care pot fi consumate crude sa nu se prepare termic:
- Mazare;
- andive;
- fasole verde;
- pastarnac;
- radacina de patrunjel;
- salata verde;
- spanac;
Alte alimente bogate in calciu
Si aceste alimente enumerate mai jos contin calciu, in cantitati mai mici decat cele descrise mai sus, insa suficient cat sa acopere necesarul nutritiv:
- Oua;
- Morcov;
- fructe de mare;
- sfecla rosie;
- usturoi;