Setari Cookie-uri

10 Surse de calciu in alimentatie

Este uimitor cum organismul stie sa organizeze procesele si nutrientii astfel incat sa mentina constant si optim nivelul calciului in organism, ori il aseaza in depozite, ori mai preia din organele non-vitale (de exemplu par, unghii – iata ca lipsa de calciu poate fi o cauza a caderii parului sau unghiilor friabile) pentru a oferi pretiosul mineral organelor cu rol vital.

Legume din familia cruciferelor



Aceste legume sunt de asemenea bogate in calciu: varza, broccoli, gulia, conopida – aceste legume au in compozitie si o cantitate importanta de vitamina D vegetala.

Ceapa

surse de calciu: ceapa

Ceapa este o leguma-panaceu, cu multiple beneficii asupra sanatatii. De asemenea, printre alte substante nutritive, ceapa este cunoscuta ca avand o cantitate mare de calciu.

Va recomandam si articolul privind beneficiile consumului de ceapa:

Benenficii uimitoare pentru sanatate prin consumul de ceapa



Ridichii

surse alimentare de calciu: ridichi

Ridichiile au un continut ridicat in calciu, dar si in alte minerale, avand in vedere ca noi consumam bulbul care creste in pamant. Ridichiile sunt cunoscuta ca fiind foarte bogate in fier, dar si potasiu, sodiu, magneziu etc.


Carnea contine calciu



Carnea este considerata o sursa de calciu. Este recomandat sa consumati carne de pui, peste sau curcan.

Fructe care contin calciu



Printre fructele cunoscuta ca avand o cantitate importanta de calciu in compozitie enumeram:
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Februarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.