Migdalele se numarau printre fructele preferate ale egiptenilor, fiind prezente in diverse ritualuri si tratamente ale vremii. Migdalele au capatat de-a lungul timpului loc in traditiile, ritualiruile si nutritia oamenilor. Migdalele sunt oferite in Italia la nunta pentru prosperitatea si sanatatea mirilor, iar in alte locuri capata roluri mistice de alungare a bolilor; migdalele sunt considerate a fi chiar aducatoare de noroc.

Alimentul LUNII mai: Macrisul si beneficiile sale vindecatoare

Din secretele egiptene: 11 Beneficii ale consumului de migdale

Ce contin migdalele?

Migdalele contin:
  • Glucide de buna calitate, insa migdalele au indice glicemic mic;
  • Contin tocoferol (vitamina E);
  • Flavonoide;
  • Fibre;
  • Proteine;
  • Magneziu;
  • Calciu;
  • Cupru, sodiu, potasiu;
  • Vitamina A;
  • Antioxidanti;
  • Fier;
  • Zinc;
  • Fosfor;
  • Acid folic;
  • Grasimi de buna calitate, mono si polinesaturate;
  • Vitamine din complexul B etc.

Atentie insa, migdalele nu prezinta in continutul lor vitamina C, motiv pentru care este indicat sa le consumati in salatele de fructe.

Beneficiile consumului de migdale

Din secretele egiptene: 11 Beneficii ale consumului de migdale

Migdalele previn cancerul

Prin continutul de antioxidanti, dar si de vitamine si minerale, migdalele prezinta un efect inhibitor asupra cresterii si dezvoltarii haotice a celulelor canceroase, insa cel mai puternic efect anticancerigen consta in protectia celulelor santoase pentru a nu suferi mutatii sau alte procese care le transforma in celule canceroase.

13 Remedii naturiste pentru anemie
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: