Migdalele se numarau printre fructele preferate ale egiptenilor, fiind prezente in diverse ritualuri si tratamente ale vremii. Migdalele au capatat de-a lungul timpului loc in traditiile, ritualurile si nutritia oamenilor. Migdalele sunt oferite in Italia la nunta pentru prosperitatea si sanatatea mirilor, iar in alte locuri capata roluri mistice de alungare a bolilor sau migdalele sunt considerate a fi chiar aducatoare de noroc.

Avand substante precum antioxidanti, migdalele lupta contra stresului oxidativ reducand radicalii liberi de oxigen.

Migdalele combat anemia

Migdalele contin fier si acid folic, iar daca le consumati combinate cu fructe bogate in vitamina C obtineti o combinatie nutritiva ideala pentru combaterea anemiei:

  • Acidul folic stimuleaza productia de globule rosii la nivel medular
  • Vitamina C stimuleaza schimbarea valentei fierului la nivelul stomacului, fierul devenind astfel absorbabil in intestine
  • Fierul reprezinta o 'materie prima' pentru “confectionarea” de globule rosii la nivelul maduvei hematogene

Healthy.ro iti recomanda si alte articole despre anemie:

Tratamente naturiste ca sa previi anemia

Alerta: 14 Semne si simptome ale anemiei

Metode naturiste ca sa previi anemia

Migdalele reduc efectele fumatului

O serie de studii au scos la iveala ca un consum zilnic de cateva migdale duce la reducerea efectelor tutunului in organism. Efectele fumatului au fost reduse vizibil dupa 6-7 luni de consum al migdalelor. Atentie insa, nu se recomanda sa exagerati cu consumul de migdale, fiindca orice este in exces dauneaza.

Iti recomandam si alte articole despre migdale:

Migdalele, fructele premium ale starii de bine

Din secretele Cleopatrei: uleiul de migdale dulci

Un articol de Iulia Dibu - Nutritionist

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: