Migdalele se numarau printre fructele preferate ale egiptenilor, fiind prezente in diverse ritualuri si tratamente ale vremii. Migdalele au capatat de-a lungul timpului loc in traditiile, ritualurile si nutritia oamenilor. Migdalele sunt oferite in Italia la nunta pentru prosperitatea si sanatatea mirilor, iar in alte locuri capata roluri mistice de alungare a bolilor sau migdalele sunt considerate a fi chiar aducatoare de noroc.
Consumul de migdale scade riscul de osteoporoza
Migdalele contin calciu si minerale care ajuta la imbunatatirea calitatii oaselor, dar intervin si in metabolsimul muschilor. Consumul de migdale pe o perioada lunga de timp duce la scaderea riscului de osteoporoza.
Migdalele intineresc pielea
Cu un continut ridicat in vitamine, in special vitamina E si A, migdalele ajuta pielea sa capete un aspect mai tanar. Puteti folosi de asemea ulei extravirgin din samburi de migdale pentru a va hidrata pielea dupa fiecare baie (pulverizati pe pielea umeda). In felul acesta pielea se hraneste si devine hidratata, catifelata, iar ridurile si pliurile se estompeaza.
Migdalele sunt bune in diabet
Pentru ca un indice glicemic destul de mic, migdalele pot fi consumate de persoanele cu risc de diabet sau chiar de cele care prezinta boala. In cazul celor deja suferinzi de diabet se recomanda atentie privind cantitatea permisa de alimente care contin glucide.
Migdalele au rol energizant
Migdalele au un continut important de vitamine, minerale si antioxidanti, substante care impreuna confera un rol energizant. Astfel consumul de migdale este cu precadere indicat in perioadele de suprasolicitare psihica si fizica, dar si in anotimpul rece cand imunitatea ne este pusa la incercare si sistemele energetice sunt suprasolicitate.