Setari Cookie-uri

A fost recunoscuta: Cea mai buna DIETA pentru CREIER

2.54 (Ratingul specialistilor)

Pro

Are la baza studii medicale
Puternice efecte antioxidante
Protejeaza inima si creierul
Scade colesterolul
Sporeste longevitatea

Contra

Efecte lente
Boli cardiovasculare
Detoxifiere
Diabet
Sanatoasa
Slabire pe termen lung
Slabire termen scurt
Usor de urmat

Voteaza si tu aceasta dieta

4.33 din 6 voturi

Dieta care protejeaza cel mai bine creierul se caracterizeaza prin alimente ce previn in special aterosceroza si stresul oxidativ – tulburari care duc in timp si fara simptome alarmante la perturbarea sanatatii vaselor si inimii, ceea ce duce mai departe la tulburarea tuturor organelor.

Dieta care protejeaza cel mai bine creierul se caracterizeaza prin alimente ce previn in special aterosceroza si stresul oxidativ – tulburari care duc in timp si fara simptome alarmante la perturbarea sanatatii vaselor si inimii, ceea ce duce mai departe la tulburarea tuturor organelor.O dieta care protejeaza impotriva aterosclerozei si stresului oxidativ va avea impact pe toate organele din corpul omului si deci si asupra creierului, cel care controleaza mai mult sau mai putin restul organelor.


Tesuturile corpului uman sunt in stransa comunicare unele cu altele si aceasta comunicare este „centralizata” la nivelul sistemului nervos central. Tesuturile comunica intre ele prin tot felul de substante secretate local sau circulante prin intermediul sangelui, iar creierul „comunica” de asemenea cu toate organele prin sange dar si prin nervii periferici ce ajung in organele noastre: muschi netezi, musci striati, ochi, piele, organe genitale etc.


Daca sistemul circulator este in stare foarte buna de functionare si aportul de nutrienti provenit din alimentatie este suficient, atunci sansele ca tesuturile sa fie bine oxigenate si hranite sunt foarte mari, ceea ce ne mentine sanatatea.

Citește și:

Cea mai buna dieta pentru creier

Cea mai buna dieta pentru creier este implicit foarte buna si pentru sanatatea celorlalte organe.


Un studiu recent publicat in Archives of Neurology realizat pe un lot de peste 1000 de persoane a urmarit efectele dietei mediteraneene, dieta cunoscuta ca fiind foarte sanatoasa, cu atat mai mult cu cat mediteraneenii au rata scazuta de boli cardiovasculare, mentale, accidente vasculare cerebrale si totodata prezinta o speranta de viata foarte ridicata.

Vizionare placuta


Kudika
2 Martie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.