Setari Cookie-uri

5 Alimente care te ingrasa, dar te si slabesc: Tu alegi!

Pentru a ne bucura de calitatile alimentelor ar trebui sa urmam anumite reguli nutritionale care sa ne avantajeze alimentatia. Anumite alimente au capacitatea de a ne slabi, dar si de a ne ingrasa, ideal este ca noi sa alegem partea de care avem nevoie.

Uleiurile extravirgine

Uleiurile extravirgine

Uleiurile extravirgine sunt acele uleiuri presate la rece, car nu au suferit niciun proces de fabricare care sa le influenteze calitatile naturale.

Aceste uleiuri contin aminoacizi care au rolul de a scoate grasimile din depozite, pe principiul “cui pe cui se scoate”. Insa daca acestea sunt consumate in exces, atunci deja aduc un aport caloric atat de mare incat organismul nu reuseste sa il consume si il depoziteaza.

Celelalte uleiuri procesate isi pierd din proprietati, insa si ele aduc beneficii sanatatii daca sunt consumate reci. Prepararea lor termica, in special prajirea, le transforma in “otravuri” pentru organism.

Uleiurile slabesc daca sunt consumate doar in salate in cantitati mici (maxim o lingura de ulei la o slata mare) si ingrasa daca sunt procesate termic sau sunt consumate in exces. Chiar si consumul excesiv de uleiuri la salate ingrasa.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Iulie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.