Pentru a ne bucura de calitatile alimentelor ar trebui sa urmam anumite reguli nutritionale care sa ne avantajeze alimentatia. Anumite alimente au capacitatea de a ne slabi, dar si de a ne ingrasa, ideal este ca noi sa alegem partea de care avem nevoie.
Alunele, nucile, semintele, caju
Alunele, nucile, semintele, caju
Aceste alimente contin o serie de acizi grasi si grasimi vegetale care pot scoate grasimile din depozite. Daca insa se consuma in exces, aduc un aport caloric foarte mare pe care organismul nu reuseste sa il consume si il depoziteaza.Cand aceste alimente ingrasa:
- Cand sunt coapte sau prajite;
- Cand sunt asociate cu dulce: prajituri, inghetate, caramel, miere, ciocolata etc.;
- Cand sunt consumate in exces, mai mult de o lingura pe zi;
Cand aceste alimente slabesc:
- Cand sunt consumate crude;
- Cantitatea trebuie sa fie de maxim o lingura pe zi. Se pot pune in salate de cruditati;