Ei bine stilul alimentar si-l “alege” intial corpul in copilarie, aceasta daca micutul are o copilarie sanatoasa, adica in aer liber, in natura, asa cum unii dintre noi au crescut la bunici. Astfel corpul si mintea decid activitatile copilului, cat de intense sa fie, lasa temperamentul liber si copilul isi poate exprima de asemenea poftele alimentare.

Veti fi surprinsi sa va aduceti aminte cei care ati avut o astfel de copilarie ca preferati intai fructele si legumele, apoi carnea, nu-i asa? Cam astfel ar trebui sa ramanem si la varsta adulta, sa consumam 60-70% vegetale si 30-40% carne plus produse de origine animala.

Sursa foto: www.shuttertock.com - 2755179

Mai mult decat atat, unele alimente poate chiar sanatoase unora le fac bine iar altora le fac rau. De exemplu nu oricine poate consuma spanac sau urzici ori ardei sau nuci. Aceste alimente sunt foarte sanatoase, dar unele organisme umane nu le accepta. Spre exemplu stiati ca in urma unor studii recente una dintre cele mai comune intolerante alimentare la noi in tara este la ardei? Stiati ca nucile sunt alergene si unora le pot cauza urticarie sau afte bucale?

Sursa foto: www.shuttertock.com - 7109404 Healthy.ro iti recomanda ai alte articole despre alimentatie sanatoasa:

Alimente care te scapa de celulita

Despre alimentele iubirii

10 Surse de calciu in alimentatie

Iata deci ca zona alimentatiei este foarte vasta. Omul trebuie sa observe ce alimente ii fac bine si ce alimente il afecteaza. Cele care ii produc stare de disconfort abdominal sau somnolenta dupa masa, il determina sa se simta lipsit de energie sau chiar ii provoaca greata, voma, diaree/constipatie sau dureri de cap – acele alimente trebuie identificate si eliminate din regimul alimentar.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: