Setari Cookie-uri

Alimentatie Sanatoasa - Cum sa mancam in functie de anotimp

Alimentatia omului trebuie adaptata la stilul de viata, dar si stilul de viata trebuie adaptat la alimentatie. De asemenea alimentatia trebuie adaptata varstei, sexului, anotimului, dar si gradului de activitate, greutatii, tipului constitutional. Deja pare dificil sa va alegeti un stil alimentar, nu-i asa?

Din pacate insa in zilele noastre o serie de alimente/preparate prezinta substante care ne fac sa ne simtim bine, insa in mod fals, chimic – aceste alimete/preparate sunt mai greu de identificat urmand regula simptomelor. Insa daca urmariti eticheta si veti observa aditivi si E-uri atunci ar trebui sa va ganditi ca respectivul aliment ar trebui consumat mai rar.

Healthy.ro iti recomanda si alte artciole despre alimente care contin E-uri:

Lista E-urilor rele

Cat de periculoase sunt E-urile?

Rolurile aditivilor alimentari si E-urile bune din alimente!

Bifat: Lista E-urilor rele

alimentatie sanatoasa - sugestiile nutritionistului

Sursa foto: www.shuttertock.com - 6144589

Stiu, veti spune ca toate alimentele contin aditivi, E-uri, sunt iradiate, crescute cu ingrasamant etc. – astfel ce sa mai mancam? Ar trebui sa consumam, in limita posibilitatilor, alimente cat mai naturale si mai sanatos procesate, de preferabil preparate de noi in casa. Aceasta nu inseamna ca exista perfectiune, dar exista “mai bine”.

Citește și:

Spre exemplu va recomandam painea facuta in casa. Daca inainte era greu de gatit, astazi exista electrocasnice care prepara painea foarte usor. Iata si retete dietetice pentru masina de facut paine.

Legumele – un plus pentru sanatate

Apoi legumele si fructele cumparate din pietele noastre sau procurate de la bunici sunt suficient de sanatoase daca le comparam cu dulciurile din comert. Si fructele contin glucide, ce bine ar fi daca am inlocui orice “dulce” cu fructe! Am fi deja cu 50% mai sanatosi.

dieta anotimpurilor - beneficiile legumelor: sugestiile nutritionstului

Sursa foto: www.shuttertock.com - 11377288

Apoi legumele proaspete sunt de asemenea sanatoase, chiar si cele care au crescut cu ingrasamant – acestea din urma sunt mult mai sanatoase decat preparatele fast-food sau orice aliment prajit de exemplu! O salata pe zi combinata cu un gratar de pui sau de peste va face minuni pentru sanatate!

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Aprilie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.