Alimentatia omului trebuie adaptata la stilul de viata, dar si stilul de viata trebuie adaptat la alimentatie. De asemenea alimentatia trebuie adaptata varstei, sexului, anotimului, dar si gradului de activitate, greutatii, tipului constitutional. Deja pare dificil sa va alegeti un stil alimentar, nu-i asa?
Alimentatia primavara – ce sa mancati in anotimpul pomillor infloriti
Primavara ficatul este unul din organele suprasolicitate, dar si splina si creierul. De aceea se recomada sa consumati in special alimente dulci si amare in locul celor acre. Aici puteti include legumele, fructele dulci, cerealele, lactatele nefermentate, carnea de pui si peste. Consumati in cantitate mai mica bors, fructe acre, alimente fermentate (nu excludeti aceste alimente, ci doar le consumati mai rar).
De asemenea este indicat sa mancati in mese mici si dese, de preferabil un singur fel de mancare la masa. Alegeti sa consumati aproximativ 80% vegetale si 20% produse de origine animala (iata deci si importanta postului in acest anotimp).
Vegetalele sunt foarte energizante si corpul nostru primavara are nevoie de multa energie. Produsele de origine animala, desi sunt consistente, nu sunt energizante, au multe calorii si “lenevesc” organismul.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Fructe interzise la diabetici - Ghid complet pentru o alimentație echilibrată
- Lista carbohidrati sanatosi - ghid complet pentru o alimentatie echilibrata
- Cum să revii la greutatea ideală: Meniul de 7 zile care te ajută să slăbești după excesul alimentar de sărbători