Setari Cookie-uri

Alimentatie Sanatoasa - Cum sa mancam in functie de anotimp

Alimentatia omului trebuie adaptata la stilul de viata, dar si stilul de viata trebuie adaptat la alimentatie. De asemenea alimentatia trebuie adaptata varstei, sexului, anotimului, dar si gradului de activitate, greutatii, tipului constitutional. Deja pare dificil sa va alegeti un stil alimentar, nu-i asa?

Alimentatia toamna – ce sa mancati in anotimpul culorilor calde

Toamna este un anotimp de tranzitie alimentara de la regimul predominant vegetal la unul de echilibru intre vegetale si produse animale. Toamna suntem predispusi la depresii, creierul are nevoie de energie (fructele dulci de sezon: pere, mere, prune, gutui etc.), iar ficatul este din nou suprasolicitat, ca in orice perioada de tranzitie de altfel.

dieta anotimpurilor - dieta de toamna

Sursa foto: www.shuttertock.com - 18108484

Astfel toamna sunt indicate alimentele dulci, dar si usor calorice. Sunt recomandate salatele si fructele, dar si placinta de dovleac sau branza, precum si consumul mai ridicat de carne de pui sau peste, oua. Este indicat sa nu prajiti alimentele, sa nu consumati mezeluri si nici alimente foarte grase. Preparati oul prin fierbere (in supe/ciorbe sau in coaja pur si simplu), iar carnea prin fierbere, pe gratar cu aburi sau la cuptor.

Citește și:

Kudika
23 Aprilie 2012
Echipa Kudika
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.