Setari Cookie-uri

5 Sfaturi ciudate in alimentatie

Alimentatia sau nutritia la modul general joaca unul dintre cele mai imrpotante roluri in mentinerea sanatatii si in longevitate. Foarte multe boli au ca punct de plecare alimentatia si, din pacate, aceste boli sunt chiar cele mai frecvente in lumea in care traim: colesterol marit, ateroscleroza, ulcer si gastrita, hipertensiune arteriala, boli de inima, constipatie si afectiuni colonice, obezitate, depresie, diabet zaharat de tip II etc.

Toate aceste boli ocupa doar topul unei lungi liste de afectiuni care se afla in stransa legatura cu alimentatia inadecvata.

sfaturi ciudate de aliemntatie, nutritie, mancare

Alimentatia tribului Hunza si longevitatea

Un cunoscut trib din nordul Pakistanului – Hunza – este recunoscut pentru caracterul longeviv uimitor al locuitorilor, astfel ca au fost intreprinse studii pentru a aniza daca longevitatea acestor oameni este doar genetica sau mediul si stilul de viata prezinta vreo influenta. Rezultatele au pledat clar spre stilu de viata.

Tribul Hunza este sarac, munceste fizic foarte mut, se hraneste cu putine aimente bazate in specia pe cereale, legume si fructe proaspete sau uscate. Carne consuma de cateva ori pe an in cadrul sarbatorilor si aceasta este carne de miel. De asemenea consuma rar lapte. Longevitatea acestor oameni se mentine din generatie in generatie iar alimentatia lor este simpla si naturala.

Citește și:

sfaturi ciudate de aliemntatie, nutritie, mancare

Sfaturi ciudate dar sanatoase in nutritie

Consumati mancaruri simple

Practic aproape ca nici nu ar trebui sa stim sa gatim. Cereralele le putem zdrobi si consuma ca atare inmuiate in lapte sau ceai ori le putem fierbe simplu (orezul simplu de exemplu). Legumele ar trebui sa le consumam doar in stare proaspata sau murata. Fructele doar proaspete sau uscate iar carnea doar pe gratar, fiarta sau la cuptor. Din cand in cand o supa/ciorba facuta simplu, condimentata doar cu verdeata cruda, piper si sare, poate si ardei iute tocat pentru cei care adora gustul picant, iar daca e iarna condimente uscate chiar de dumneavoastra.

Vizionare placuta


Kudika
7 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.