Setari Cookie-uri

5 Sfaturi ciudate in alimentatie

Alimentatia sau nutritia la modul general joaca unul dintre cele mai imrpotante roluri in mentinerea sanatatii si in longevitate. Foarte multe boli au ca punct de plecare alimentatia si, din pacate, aceste boli sunt chiar cele mai frecvente in lumea in care traim: colesterol marit, ateroscleroza, ulcer si gastrita, hipertensiune arteriala, boli de inima, constipatie si afectiuni colonice, obezitate, depresie, diabet zaharat de tip II etc.

Fiti veseli la masa

Atunci cand mancati este bine sa alungati grijile si sa pastrati o atitudine pozitiva. Aceasta pentru ca starea psihica influenteaza puternic secretiile digestive si functiile organelor implicate in digestie.

Daca sunteti foarte obositi mai bine amanati masa si consumati alimente lichide sau zemoase: un iaurt, un pahar cu lapte sau un fruct dulce-acrisor. Daca sunteti nervosi, in niciun caz nu mancati pana ce nu va calmati.

sfaturi ciudate de aliemntatie, nutritie, mancare

Mancati alimente de sezon si din zona in care locuiti

Fiecare aliment natural este incarcat cu “energia” locului in care se dezvolta. Si oamenii care au trait o perioada lunga de timp intr-un mediu ar trebui sa se adapteze vegetatiei si animalelor din acele zone. Este indicat sa consumati in primul rand alimente din zonele in care locuiti si cat mai simplu preparate, iar mai rar alimente din alte zone.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.