Setari Cookie-uri

5 Sfaturi ciudate in alimentatie

Alimentatia sau nutritia la modul general joaca unul dintre cele mai imrpotante roluri in mentinerea sanatatii si in longevitate. Foarte multe boli au ca punct de plecare alimentatia si, din pacate, aceste boli sunt chiar cele mai frecvente in lumea in care traim: colesterol marit, ateroscleroza, ulcer si gastrita, hipertensiune arteriala, boli de inima, constipatie si afectiuni colonice, obezitate, depresie, diabet zaharat de tip II etc.

Mancarurile procesate, semipreparate, alimentele fast-food care aproape ca nici nu sunt alimente ci mai mult o combinatie chimica, dulciuile, cremele si prafurile din comert – toate acestea dauneaza grav sanatatii prin substantele pe care le contin si prin procesarea intensa a alimentelor de baza.

Noi va recomandam sa mancati simplu: salate, gratar sau carne la cuptor, frigarui, preparate fierte, legume si fructe crude. Beti apa si ceaiuri, mai rar lapte (de preferat neprocesat).

sfaturi ciudate de aliemntatie, nutritie, mancare

Barfa la masa ingrasa

Cateva studii au gasit ca barfa la masa ingrasa. Vorbitul la masa de asemenea ingrasa, indiferent daca e barfa sau nu. Este indicat sa mancati in liniste, calm, sa mancati intotdeauna asezati si nu in picioare pe fuga. Masa este importanta, ar trebui sa fie ca un ritual respectat in fiecare zi.

sfaturi ciudate de aliemntatie, nutritie, mancare

Cat trebui sa mananci la masa

In zilele noastre oamenii mananca putin dimineata sau deloc, la pranz fie iau o masa copioasa fie sar pranzul, iar cina adesea este ca cea mai importanta masa din zi.

Citește și:

Ca sa intelegeti usor cum ar trebui sa mancam iata un vechi proverb chinezesc:

Dimineata sa mananci regeste,
La Pranz negustoreste,
Iar seara ca un cersetor
.”

Vizionare placuta


Kudika
7 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.