Setari Cookie-uri

Cele 5 Pacate ale alimentatiei - Greseli fundamentale in nutritie

Alimentatia este mult modificata in zilele noastre, adoptarea unui stil de viata sanatos fiind din ce in ce mai greu.

Produsele procesate intens sau crescute prin diferiti stimuli sunt greu digerate si metabolizate de organismul nostru, aceste produse alimentare avand adesea efect toxic. Pentru fiecare, in special pentru persoanele care traiesc in mediu urban, alegerea alimentelor cat mai naturale a devenit destul de dificila.

Mai mult decat atat, o alimentatie simpla, sanatoasa, cu preparate gatite in casa este iarasi dificila cand exista atat de multe tentatii nesanatoase, dar foarte gustoase si comode. De exemplu este mai usor sa comandam in oras decat sa consumam un preparat facut in casa, ori e mai usor sa cumparam o prajitura sau o ciocolata (si mai gustos) decat sa preparam o salata de fructe. Si tot asa.

Principii pentru o alimentatie sanatoasa

Cateva principii pentru o alimentatie sanatoasa

O nutritie corecta nu va asigura doar sanatatea, ci si silueta, longevitatea si o stare psihica buna. Se stie deja ca o alimentatie inadecvata afecteaza si starea psihica, ducand adesea la depresie.

Citește și:

Alimentatia sanatoasa este simpla, bogata in minerale si vitamine, dar si in fibre si mai saraca in proteine si grasimi.

Iata cateva principii usoare pentru o alimentatie sanatoasa:

  • Mancati cele trei mese principale din zi, insa nu consumati mai mult de un singur fel de mancare la masa
  • Luati gustari intre mese care sa constea in fructe sau legume proaspete (nu se combina legumele cu fructele, exceptie face marul si morcovul)
  • Beti 80% din lichidele zilnice doar apa plata, restul cafea, ceai sau lapte
  • Combinati carnea doar cu legume crude sau murate, fara cereale sau alimente care contin mult amidon (paine, paste, cartof, orez etc.)
  • Masa de fructe trebuie sa fie una separata, la distanta de alte mese. Fructele au un timp de digestie diferit si le puteti combina doar cu miere sau fructe oleaginoase. Marul face exceptie, poate fi combinat si cu alte alimente
  • Consumati zilnic fructe si legume crude, iar iarna fructe uscate (putine) si legume murate
  • Consumati carne de pui, peste sau curcan. Proietine mai puteti lua din branza, lapte – de preferabil de vaca sau capra.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.